KONTAKT
Home » Grčka 4 U » Grčka 4 U – Dionisos letovanje
Dionisos letovanje

Grčka 4 U – Dionisos letovanje

Dionisos se nalazi pre prvog prsta iliti Kasandre, na dva kilometra od Nea Mudanje. Lokacija je idealna jer ste svega 45 km od periferije Soluna i čuvenog tržnog centra Cosmos. Mesto je osnovano 1945. godine i predstavlja potuno istu varijantu vojvođanskih sela – sve ulice su pod pravim uglom i ukupno ih ima deset ili dvanaest – 6 uzduž i 6 popreko. U centru mesta je trg na kom je luna park za decu.

Postoje tri minimarketa, dva giros fast food-a i tri taverne. Najbliži grad je Nea Moudania i udaljen je oko 3 km od Dionisosa. 

Naspram šetališta nalaze se restorani, kafići i taverne gde možete uživati kako u prepodnevnim tako i u večernjim satima slušajući grčku ili drugu popularnu muziku. Najbrojniji turisti su srpske porodice sa malom decom i grčki penzioneri.

Dionisos plaža

Peskovita i široka, nije prenatrpana turistima. Jedino vikendom bude  malo više gužve, kada solunci dođu ta dva dana na odmor. U suštini, ni tada ne bi bilo gužve da Grci nemaju jednu čudnu osobinu – potrebu da se od cele (polu-prazne) plaže, nabiju tik uz vas. Od 15 kvadrata slobodne plaže, u stanju su da zauzmu onaj kvadratni metar koji se nalazi tik uz vaš peškir. Da li im fali društvo, ili se osećaju usamljeni, ili je to samo dokaz srpsko-grčkog prijateljstva, ne znam, tek da se prilepe uz vas, prilepe se! Ulaz u vodu je postepen, idete cirka 20 metara dok vam dubina ne bude do grudi. Voda topla, što bi rekli naši matorci – k’o u banji.

Mesto nije lepo kao Nei Pori ili Olimpic beach, ali ima svoju draž. Saobraćaja nema, a nema ni prodavnica u kojima ćete bacati pare. S druge strane, kad god poželite da kupite nešto konkretno, Cosmos je 20 minuta od vas. Waterland na 25. Među ljudima sa malom decom sigurno ima hedonista poput vas sa kojima možete razviti lepo prijateljstvo. More je toplo, plaža lepa, klima odlična. Sve ono što vam može upropastiti jedno letovanje (isfrustrirani tinejdžeri sa glasnom muzikom u sobi do vas, prljava plaža, nervozni konobari, nervozni domaćini, preglasni kafići), ovde ne postoji. Jedino se ponekad desi da grčki klinci na onim njihovim polu-vespama, sa auspuhom glasnijim od Ferarija, prave buku tokom noći. Ali i to se lako sredi – samo prijavite agenciji i oni istog dana obaveste policiju. Inače, naša agencija je tamo imala i kancelariju sa predstavnikom koji vam je uvek na raspolaganju, za sve što vam treba.

Ako letujete u avgustu, a posebno 5. i 6. avgusta uživaćete u lokalnom prazniku u organizaciji udruženja vlasnika smeštaja. Imaćete priliku da vidite tradicionalne plesne igre, pijete recinu i probate domaća jela. Negde između 23. i 25. jula su organizovane biciklističke trke za decu uzrasta od 5 do 15 godina. Jedini uslov je da ste ljubitelji ove discipline.

Ako tražite mir, koktele na plaži, svežu ribu pored talasa i beskrajnu dugu plažu sa čistim belim peskom onda je Dionisos vaša idealna destinacija za letovanje.

POGLEDAJTE PONUDE ZA DIONISOS LETOVANJE

Dionisos se nalazi pre prvog prsta iliti Kasandre, na dva kilometra od Nea Mudanje. Lokacija je idealna jer ste svega 45 km od periferije Soluna i čuvenog tržnog centra Cosmos. Mesto je osnovano 1945. godine i predstavlja potuno istu varijantu vojvođanskih sela – sve ulice su pod pravim uglom i ukupno ih ima deset ili dvanaest – 6 uzduž i 6 popreko. U centru mesta je trg na kom je luna park za decu. Postoje tri minimarketa, dva giros fast food-a i tri taverne. Najbliži grad je Nea Moudania i udaljen je oko 3 km od Dionisosa.  Naspram šetališta nalaze…

Review Overview

User Rating: 4.9 ( 1 votes)
x

Proverite i...

Najbolja ostrva Grčke za letovanje

Najbolja ostrva Grčke za letovanje

Najbolja ostrva Grčke za letovanje. Predstavljamo vam najbolja grčka ostrva za letovanje. Ovo je najbolje ...