KONTAKT
Home » Grčka 4 U » Jonska ostrva – najlepše plaže
najlepše plaže

Jonska ostrva – najlepše plaže

Bilo da volite zlatni pesak između prstiju, dramatične pejzaže i atmosferu ili neverovatno tirkiznu vodu, jedna od sledećih plaža će sigurno privući vašu pažnju…

Mirtos Plaža, Kefalonija

Oko 30km od mesta Argostoli, glavnog grada Kefalonije, ovaj spokojni pojas belih kamenčića i kobaltno plave vode nagrađuje putnike tišinom i jednostavnošću. Ovde nema velikih gužvi i buke džet skija već samo jednostavan kiosk gde možete da nešto prezalogajite i da se divite pogledu. Treba imati na umu da je Mirtos plaža već dugo jedna od najpoznatijih u Grčkoj. Možda će vas malo zabrinuti staza duga 2km kojom se spuštate do plaže sa planinskog puta, ali kada stignete, biće vam drago što ste to učinili. Ako imate decu, pazite na oštre ivice kada se prelazi u dublju vodu.

Vutumi Plaža, Antipaksi

Zamislite plažu oivičenu plavičastim stenama, duboku zelenu šumu u pozadini, i kristalnu vodu koja lagano zapljuskuje vaše noge. Tako upravo izgleda Vutumi plaža na ovom grčkom ostrvu. Plaža je tako minijaturna da je većina putnika često propusti, a nalazi se na gotovo nenaseljenom ostrvu Antipaksi (gde se može naći oko stotinu ljudi kada ima gužve!).

Ovo ostrvo je, inače, splet vinograda, divljeg cveća i plavetnih zaliva, a do njega možete doći brodićem sa susednog ostrva Paksi.

Porto Katsiki, Lefkada

Tirkizna voda, veoma visoke litice oko nje, šum minijaturnih kamenčića šljunka dok ih zapljuskuju talasi vratiće vas u Posejdonovo carstvo mora na Lefkadi i to na jednoj od najboljih plaža na svetu.

Vaš prvi pogled na ovaj dramatičan triptih neba, plaže i okeana će vam oduzeti dah. Ako dođete u kasnim popodnevnim satima, sunce će bele litice obojiti bojom meda, a da biste došli do plaže morate se spustiti stepenicama kroz šumovit deo, niz liticu.

Petani plaža, Kefalonija

Krivudavi put na poluostrvu Paliki spušta se vrtoglavo ka uvali i kada stignete do kraja naći ćete predivnu plažu sa najfinijim belim peskom, a vodom tako čistom da izgleda kao da okolne jahte plutaju po površini. Na plaži se mogu naći ležaljke, a slatke note buzukija očaraće sve željne odmora.

Navagio plaža, Zakintos

Kada ste poslednji put posetili savršenu uvalu, kao sa razglednice, sa nadrealnim ostacima zarđale olupine broda na svojoj obali i uokvirenu krečnjačkim liticama?

Najverovatnije ste videli ovu najslikaniju grčku plažu na bezbroj fotografija i brošura, ali Navagio plaža na Zakintosu je zaista neprevaziđena.

Ako želite spektakularan selfi, pratite znake do manastira Agios Gergio Kremnao, odakle se sa male platforme pruža pogled na plažu na oko 200m ispod vas.

Agios Spiridon plaža, Krf

Popularno odmaralište Paleokastritsa, gusto izolovano šumom maslina, veoma fotogenično se spušta niz planinu do svojih šest malih plaža, a vrhunac je neverovatna zelenkasto safirna voda koja zapljuskuje peščanu plažu Agios Spiridon.

Sa dosta taverni, to je savršeno mesto za plivanje i izležavanje na finom pesku, a deca mogu pronaći zabavu i u obližnjoj žutoj podmornici sa staklenim dnom.

Bilo da volite zlatni pesak između prstiju, dramatične pejzaže i atmosferu ili neverovatno tirkiznu vodu, jedna od sledećih plaža će sigurno privući vašu pažnju… Mirtos Plaža, Kefalonija Oko 30km od mesta Argostoli, glavnog grada Kefalonije, ovaj spokojni pojas belih kamenčića i kobaltno plave vode nagrađuje putnike tišinom i jednostavnošću. Ovde nema velikih gužvi i buke džet skija već samo jednostavan kiosk gde možete da nešto prezalogajite i da se divite pogledu. Treba imati na umu da je Mirtos plaža već dugo jedna od najpoznatijih u Grčkoj. Možda će vas malo zabrinuti staza duga 2km kojom se spuštate do plaže sa…

Review Overview

User Rating: 4.5 ( 1 votes)
x

Proverite i...

Najbolja ostrva Grčke za letovanje

Najbolja ostrva Grčke za letovanje

Najbolja ostrva Grčke za letovanje. Predstavljamo vam najbolja grčka ostrva za letovanje. Ovo je najbolje ...