KONTAKT
Home » Grčka 4 U » Lutraki – jedan od najlepših grčkih primorskih gradova sa kristalno čistim morem

Lutraki – jedan od najlepših grčkih primorskih gradova sa kristalno čistim morem

Lutraki je jedan od najlepših grčkih primorskih gradova. Smešten je u Korintskom zalivu u podnožju planine Gerania. Udaljen je 4 km od Korintskog kanala i oko 80 km od Atine. To je uglavnom turističko mesto, i u Grčkoj je poznato i po prirodnoj mineralnoj vodi, koja je jedna od najprodavanijih i najpopularnijih flaširanih voda u Grčkoj, koja je uz dobre klimatske uslove od Lutrakija načinila i poznati zdravstveno – rekreativni centar.

Mediteranska klima, dugo i toplo leto, kristalno čisto more sa prelepim šljunkovito peščanim plažama koje okružuju grad, bujna vegetacija, termalni izvori, vodopadi, Plavo jezero, učiniće da letovanje u Lutrakiju bude jedinstveno iskustvo, kao i desetinama hiljada turista iz celog sveta.

Uz predivnu planinu koja dominira okruženjem, zajedno sa kristalno čistim morem i lepim šljunkovito – peskovitim plažama, Lutraki osvaja sve posetioce.

U okolini Lutrakija postoji dosta interesantnih lokacija – posebno arheoloških – koje zaista vredi posetiti. Posebno je poznato i značajno „Svetilište boginje Here“. Tu je i Plavo jezero, zatim čuveni svetionik, obilazak Alkinoidskih ostrva i drugih manjih mesta sa predivnim plažama, kao što su Skaloma, Milokopi, Strava, Sterna… Organizuju se i mnoga živopisna krstarenja Korintskim kanalom.

I planina nudi razne vidove zabave, romantične šetnje, kao i posete istorijskim manastirima i crkvama. Ako posetite manastir Osios Patapios, pruža Vam se prilika da uživate u pogledu na celu oblast, od kojeg zastaje dah.

Još jedna od „znamenitosti“ lutrakija je i čuveni kazino koji se nalazi u ovom gradu. To je jedan od najstarijih i najvećih kazina u Evropi, i samo on privlači mnogobrojne bogate turiste iz celog sveta. Tu je i mnoštvo hotela, spa centara, banaka, restorana…

Lutraki nije mnogo popularan kod srpskih turista, ali je svakako mesto koje ima šta da ponudi i koje definitivno vredi posetiti.

Lutraki je jedan od najlepših grčkih primorskih gradova. Smešten je u Korintskom zalivu u podnožju planine Gerania. Udaljen je 4 km od Korintskog kanala i oko 80 km od Atine. To je uglavnom turističko mesto, i u Grčkoj je poznato i po prirodnoj mineralnoj vodi, koja je jedna od najprodavanijih i najpopularnijih flaširanih voda u Grčkoj, koja je uz dobre klimatske uslove od Lutrakija načinila i poznati zdravstveno - rekreativni centar. Mediteranska klima, dugo i toplo leto, kristalno čisto more sa prelepim šljunkovito peščanim plažama koje okružuju grad, bujna vegetacija, termalni izvori, vodopadi, Plavo jezero, učiniće da letovanje u Lutrakiju bude jedinstveno…

Review Overview

User Rating: 4.8 ( 1 votes)
x

Proverite i...

Najbolja ostrva Grčke za letovanje

Najbolja ostrva Grčke za letovanje

Najbolja ostrva Grčke za letovanje. Predstavljamo vam najbolja grčka ostrva za letovanje. Ovo je najbolje ...