KONTAKT
Home » Grčka 4 U » Nea Flogita – Grčka 4 U
Nea Flogita 2018

Nea Flogita – Grčka 4 U

Nea Flogita je primorsko mesto na Halkidikiju, koje je udaljeno oko 52 km od Soluna i 6 km od Nea Moudanie.

Veći deo mesta je na samo nekoliko minuta hoda od mora, a kada je vedar dan, tu je divan pogled preko zaliva na planinu Olimp.

Nezaboravan zalazak sunca do kasnih poslepodnevnih sati, peščana plaža duga oko četiri kilometra, šetalište sa brojnim palmama i mediteranskom vegetacijom, restorani nacionalne kuhinje, kao i brojni kafići dovoljan su razlog da posetite ovo mesto.

U srcu sezone ovo mesto nudi bogat noćni život u najvećim noćnim klubovima na Halkidikiju.

Nea Flogita 2018Nea Flogita je popularno turističko mesto, posebno tokom leta. Najveća atrakcija u Nea Flogiti je njena predivna plaža koja je duga 1,5 km i široka 100 m. Plaža je peskovita kao i dno mora. Na 50 m od obale nalazi se interesantan greben. U sezoni se otvaraju taverne, kafići i barovi.

U centru Nea Flogite nalazi se bezbroj prodavnica, marketa, piljara, pekara, a na periferiji velika diskoteka. U centru se takođe nalazi park sa fontanom i divnim ambijentom za šetnju, sedenje i opuštanje u vrelim danima. Tu je i lepa crkva Sv. Đorđa koji je zaštitnik mesta, ukrašena divnim freskama. U mestu postoji bogata pijaca na kojoj se tradicionalni, domaći proizvodi mogu kupiti.

Stanovnici Nea Flogite i okolnih sela proizvode masline, povrće i odlično vino, te je odmor u ovom mestu odlična prilika da sve to probate. U mestu postoji bogata pijaca na kojoj se domaći i tradicionalni proizvodi mogu kupiti.

Nea Flogita je odlično povezana sa ostalim mestima na Halkidikiju. Autobuske linije su posebno leti vrlo česte. Postoje organizovane ekskurzije do arheoloških mesta koja se nalaze u blizini.

Pogledajte našu ponudu za Nea Flogita 2018 letovanje

Nea Flogita je primorsko mesto na Halkidikiju, koje je udaljeno oko 52 km od Soluna i 6 km od Nea Moudanie. Veći deo mesta je na samo nekoliko minuta hoda od mora, a kada je vedar dan, tu je divan pogled preko zaliva na planinu Olimp. Nezaboravan zalazak sunca do kasnih poslepodnevnih sati, peščana plaža duga oko četiri kilometra, šetalište sa brojnim palmama i mediteranskom vegetacijom, restorani nacionalne kuhinje, kao i brojni kafići dovoljan su razlog da posetite ovo mesto. U srcu sezone ovo mesto nudi bogat noćni život u najvećim noćnim klubovima na Halkidikiju. Nea Flogita je popularno turističko…

Review Overview

User Rating: 4.55 ( 1 votes)
x

Proverite i...

Najbolja ostrva Grčke za letovanje

Najbolja ostrva Grčke za letovanje

Najbolja ostrva Grčke za letovanje. Predstavljamo vam najbolja grčka ostrva za letovanje. Ovo je najbolje ...