KONTAKT
Home » Grčka 4 U » Pefkohori – najpopularnije letovalište na Halkidikiju

Pefkohori – najpopularnije letovalište na Halkidikiju

Letovanje Pefkohori, Pefkohori apartmani i Pefkohori hoteli, kao letovalište smešteno na Kasandri, prvom kraku poluostrva Halkidikija, sa pogledom na drugi krak, na Sitoniju, a udaljen je od Soluna 105 km. Pored Haniotija i Polihrona važi za najpopularnije letovalište na Halkidikiju, naročito među mlađom populacijom.

Pefkohori je omiljeno letovalište na Halkidikiju među srpskim turistima

Pefkohori se odlikuje izuzetno čisto kristalnim morem, predivne nežno plave boje na nekih 100m od obale, sa postepenim ulaskom u more. Ima izuzetno povoljan geografski položaj, sa nepreglednim plažama učiniće da vaše letovanje bude neponovljivo. Od aerodroma iz Soluna do Pefkohorija vam treba oko 1 sat vožnje. Mesto poseduje prelepu crkvu, stari trg, uzane sokake  sa  limunovim stablima.

Pefkohori plaže

Gradska plaža u Pefkohoriju se prostire čitavom dužinom, peskovito / šljunkovita je i okružena bujnom vegetacijom. Poseduje plavu zastavu za uređenost plaže. Na plaži se u sezoni teško nalazi mesto, budući da je nešto uža u centralnom delu, ali ukoliko se od središnjeg dela plaže uputite levo ili desno (severno odnosno južno), plaža je znatno šira i mesto ćete znatno lakše naći. Na nekim mestima plažu od apartmana i kuća odvaja samo šetalište, pa ćete imati potpuni užitak ukoliko odsednete u nekom od takvih apartmana, jer je more na samo nekoliko metara od vas. Često su apartmani uvučeni u slepe uličice, te se od šetališta i plaže nalaze na svega 10-50 m.

Ipak, čak iako se smestite u unutrašnjosti grada, svaka uzana poprečna ulica izlazi na more, te ćete brzo i lako stići na plažu. Plaža je u poređenju sa ostalim plažama Halkidikija (u odnosu na drugi prst – Sitoniju) življa, uvek puna ljudi i zabave.

More je kristalno čisto što je jedan od glavnih razloga velike posećenosti. Slobodno možete poneti svoj suncobran. Ipak, u letnjoj sezoni teško je naći slobodno mesto za peškir, a i ležaljke u okolnim kafićima, te se preporučuje dolazak u prepodnevnim satima.

Plaža Ksenija nalazi se u neposrednoj blizini Pefkohorija i do nje možete stići i lokalnim autobusom koji  često saobraća, za šta vam neće biti potrebno više od pola sata. Plaža pruža pravi užitak jer je gužva nešto manja nego na gradskoj plaži, a odlična je za decu jer ima veliki plićak i izrazito je peskovitaVoda je izuzetno čista i veoma topla, te boravak na ovoj plaži okruženoj borovinom prija svim uzrastima.

Ovo je plaža koju obavezno treba posetiti zbog prelepe prirode, zelenila kojim je okružena i više nego pijatne morske vode! Ukoliko imate svoj suncobran, slobodno ga možete poneti, jer nije obavezno iznajmljivati ležaljke, kao što je to slučaj i na gradskoj plaži!

Krio Pigi je jedinstvena plaža nadomak Pefkohorija okružena netaknutom prirodom. Otprilike na polovini puta između Pefkohorija i Kalitee smešteno je ovo malo mesto sa božanstvenom plažom okruženo bujnom vegetacijom, mirno i udaljeno od gradske vreve i gužve.Idealno je za odmor, tišinu i mir, a do plaže u uvali dolazi se skretanjem sa glavnog magistralnog puta strmom ulicom. Preporuka je da do ove plaže odete kolima jer, iako je predivno osluškivati tišinu netaknute prirode, neugdno je vraćati se pešice po letnjem danu pošto je put ka glavnom putu za Pefkohori dug i strm.

Letovalište poseduje sve stvari koji su potrebni za vaš odmor: Pefkohori apartmani, pregršt hotela, kafića, restorana, prodavnica, ambulantu, apoteku, … Postoje  mogućnosti za bavljenje sportovima kao i  iznajmljivanje ležaljki i suncobrana.

POGLEDAJTE NAŠU PONUDU ZA LETOVANJE PEFKOHORI

Letovanje Pefkohori, Pefkohori apartmani i Pefkohori hoteli, kao letovalište smešteno na Kasandri, prvom kraku poluostrva Halkidikija, sa pogledom na drugi krak, na Sitoniju, a udaljen je od Soluna 105 km. Pored Haniotija i Polihrona važi za najpopularnije letovalište na Halkidikiju, naročito među mlađom populacijom. Pefkohori je omiljeno letovalište na Halkidikiju među srpskim turistima Pefkohori se odlikuje izuzetno čisto kristalnim morem, predivne nežno plave boje na nekih 100m od obale, sa postepenim ulaskom u more. Ima izuzetno povoljan geografski položaj, sa nepreglednim plažama učiniće da vaše letovanje bude neponovljivo. Od aerodroma iz Soluna do Pefkohorija vam treba oko 1 sat vožnje. Mesto poseduje prelepu crkvu,…

Review Overview

User Rating: 4.9 ( 1 votes)
x

Proverite i...

Najbolja ostrva Grčke za letovanje

Najbolja ostrva Grčke za letovanje

Najbolja ostrva Grčke za letovanje. Predstavljamo vam najbolja grčka ostrva za letovanje. Ovo je najbolje ...