KONTAKT
Home » Grčka 4 U » Nea Moudania – Grčka 4 U

Nea Moudania – Grčka 4 U

Nea Moudania je glavni grad opštine Moudania, koja se nalazi u oblasti Halkidikija. Od Soluna ga delki samo 60 km udobnog puta koji prolazi kroz vinograde i stenovita brda. Do solunskog aerodroma je potrebno svega pola sata vožnje.

Ovaj grad je najmnogoljudniji na Halkidikiju – ima 17.032 stanovnika. Nea Moudanija je finansijski centar opštine. U ovom gradu se nalazi Tehnički Obrazovni Institut Halkidikija.

Nea Moudania je omiljeno letovalište za  stanovnike Soluna, koji ovde masovno grade vikendice. Grad ima svoj stari deo, prirodnu luku i mnoštvo barova, kafića i restorana. U gradu možete probati ribu i morske plodove u brojnim tavernama, popiti uzo ili recinu i kupati u toplom moru. Glavna atrakcija u Nea Moudaniji je velika crkva Panagia Korifini, moderna građevina od cigle.

Grad ima pozorište na otvorenom koje prima 2.000 ljudi, nalazi se na obali i tamo se leti održavaju koncerti pod otvorenim nebom. Nea Moudania ima 200 sunčanih dana godišnje.

Nea Moudania plaža

Mestom dominira duga peščana plaža, sa postepenim ulaskom u prelepo i čisto plavo more. Voda je plitka, te je letovalište pogodno za decu ili one koji nisu baš vešti plivači. Ova plaža je i jedan od glavnih razloga što Nea Moudania, pored svog ekonomskog, trgovačkog i kulturnog značaja, zauzima važno mesto i u turističkoj ponudi poluostrva Halkidiki.

Duge plaže, kristalno čisto more i mnogobrojni barovi na plaži u ovoj oblasti, mogu zabaviti turiste tokom letovanja. Meštani ove dobro poznate destinacije su vešti trgovci koji su za samo par decenija uspeli da svoj grad pretvore u komercijalni i ekonomski centar Halkidikija, koji pritom nije  izgubio svoja tradicionalna obeležja. Činjenica je da Nea Moudania sa svojim plitkim i toplim morem, čistim i uređenim plažama, kao i brojnim objektima neophodnim za udobno letovanje, privlači turiste da se iznova ovde vraćaju.

U samom gradu na obali postoji veliki broj prelepo uređenih kafića sa divnim baštama tik uz more, odlične taverne, veliki broj klupica duž dugačkog, uređenog i popločanog šetališta.

Na ulazu u grad postoji veliki super-market Lidl, a u gradu postoje i Masoutis, Arvanitidis, kao i pijaca sa svežim voćem i povrćem, ali i povoljnom garderobom tako da je snabdevanje vrlo lako.

Ukoliko želite letovati u gradu koji vam pruža i odličnu plažu, ali i dosta mogućnosti za vrlo sadržajan odmor Nea Moudania može biti dobar izbor.

U blizini mesta postoje i različite druge turističke atrakcije i istorijske znamenitosti koje možete obići, ali i predivne uvalice i plaže koje možete istražiti.

Nea Moudania je glavni grad opštine Moudania, koja se nalazi u oblasti Halkidikija. Od Soluna ga delki samo 60 km udobnog puta koji prolazi kroz vinograde i stenovita brda. Do solunskog aerodroma je potrebno svega pola sata vožnje. Ovaj grad je najmnogoljudniji na Halkidikiju – ima 17.032 stanovnika. Nea Moudanija je finansijski centar opštine. U ovom gradu se nalazi Tehnički Obrazovni Institut Halkidikija. Nea Moudania je omiljeno letovalište za  stanovnike Soluna, koji ovde masovno grade vikendice. Grad ima svoj stari deo, prirodnu luku i mnoštvo barova, kafića i restorana. U gradu možete probati ribu i morske plodove u brojnim tavernama, popiti uzo ili recinu i kupati u…

Review Overview

User Rating: 4.75 ( 1 votes)
x

Proverite i...

Najbolja ostrva Grčke za letovanje

Najbolja ostrva Grčke za letovanje

Najbolja ostrva Grčke za letovanje. Predstavljamo vam najbolja grčka ostrva za letovanje. Ovo je najbolje ...