KONTAKT
Home » Grčka 4 U » Fantastične plaže na Lefkadi
Fantastične plaže na Lefkadi

Fantastične plaže na Lefkadi

Plaže Lefkade se smatraju najlepšim u Sredozemnom moru, a poznate su po neverovatnom pejzažu i egzotičnim bojama mora. Lefkada je čuvena po svojoj zapanjujućoj obali, kao i po nekim od najpoznatijih plaža na svetu, kao što je plaža Porto Katsiki gde smaragdne vode mora lagano klize preko iskonski belog peska. Plaže na Lefkadi su pravo utočište spokoja.

Pogledajte najlepše plaže na Lefkadi, koje svake godine privlače hiljade turista na svoje peščane obale. Naravno, možete biti među njima, na vama je samo da rezervišete svoje letovanje na Lefkadi.

Plaža Mylos

Plaža Mylos se nalazi između popularnih plaža Agios Nikitas i Kathisma i zaista je jedna od idiličnih plaža na ostrvu. Iako se nalazi između dve veoma prometne plaže na Lefkadi, na plaži gotovo nikada nema gužve, jer je pristup do obale prilično otežan. Do plaže se stiže kroz malu stazu niz padinu.

Uprkos prilično avanturističnim dolaskom do plaže, Mylos je jedna od najboljih plaža za apsolutnu relaksaciju i spokoj. Nema potrebe da dodajemo da je plaža potpuno neorganizovana i može biti idealna za nudistički nastrojene posetioce.

Plaža Porto Katsiki

Prirodna lepota plaže Porto Katsiki prožima jednu od najupečatljivijih tema po kojoj je Lefkada poznata. Nagle bele litice formiraju divlju, ali veličanstvenu pozadinu i jedinstvenu suprotnost sa dubokim plavim vodama Jonskog mora. Bujna vegetacija prostire se unaokolo stvarajući jedan od najlepših pejzaža na svetu.

Brojne ležaljke i suncobrani pokrivaju ovu poznatu peščanu plažu, a stene nude neke odlična skrivena mesta u hladu za malo privatnosti i opuštajuće sunčanje. Porto Katsiki je jednostavno neodoljiva peščana plaža za hiljade posetilaca širom sveta i jedinstveno iskustvo.

Plaža Egremni

Prelepa plaža Egremni se nalazi 40 km jugozapadno od grada Lefkada. Duga peščana plaža je okružena golim liticama koje pružaju neverovatan prizor u pozadini. Beli pesak, sjajni šljunak i kristalno čista voda komponuju egzotičnu postavku koja privlači hiljade posetilaca svakog leta. Ovo je dobro organizovana plaža sa dugim nizom ležaljki i suncobrana koji se protežu do kraja plaže, a možete doći i do više privatnih mesta.

Uprkos velikom broju turista, stenoviti pejzaž nudi osećaj izolacije. Nekoliko barova se nalaze na samoj plaži. Jedinstvena lepota Egremni plaže je doprinela da bude jedna od najslikanijih pejzaža na svetu i nudi idealan doživljaj.

Plaža Agiofili

Plaža Agiofili se nalazi 38 km južno od grada Lefkade i blizu sela Vasiliki. Ovo je jedna od najčistijih plaža sa briljantnom kristalnom vodom i belim praškasto mekim peskom. Okružena je belim kamenim liticama koje pružaju osećaj usamljenosti. Iako postoji uređena pešačka staza koja povezuje Vasiliki i samu plažu, predlažemo vam da je posetite brodom iz Vasilikija. Sigurno ćete uživati u ovom kratkom putu.

Plaža Katisma

Katisma je svakako jedna od najlepših plaža na Lefkadi i nalazi se 15 km jugoistočno od glavnog grada, u blizini sela Agios Nikitas. Ovo je jedna od najdužih plaža Lefkade sa finim belim peskom i kristalnim vodama neverovatne tirkizne boje.

Plaža je okružena idiličnim planinskim reljefom koji nudi osećaj potpune izolacije, i pored velikog broja turista. Plaža Katisma je omiljena destinacija za mlade. Takođe je idealna destinacija za sportove na vodi, a posebno za paraglajding. Obilje ležaljki i suncobrana pokrivaju veliku površinu plaže, a ima i dosta taverni u blizini.

Plaža Agios Ioanis

Ova plaža je najbliža plaža gradu Lefkada, a udaljena je samo nekoliko kilometara. Veoma je duga i okružena je zlatnim peskom i zelenkasto-plavim vodama. Područje se može pohvaliti egzotičnim pejzažom koji privlači hiljade posetilaca svake godine.

Dobro je organizovana sa izobiljem ležaljki i suncobrana koji suočavaju predivno more. Stare vetrenjače u blizini stvaraju šarmantnu atmosferu. Plaža je obično vetrovita i stoga idealna destinacija za surfovanje. Privlači veliki broj surfera. Možete naći kafiće i sportske centre na samoj plaži.

Da li već možete da zamislite sebe kako ispijate sladunjavi šareni koktel na nekoj od ovih plaža? Rezervišite svoje letovanje i neka vaši snovi postanu stvarnost!

x

Proverite i...

Grčka letovanje kopneni deo

Grčka letovanje kopneni deo

Grčka ima neverovatno srećnu okolnost da joj je obala veoma razuđena, sa mnoštvom ostrva, poluostrva ...