KONTAKT
Home » Grčka 4 U » Grčka 4 U – Najbolje Grčke destinacije za mlade

Grčka 4 U – Najbolje Grčke destinacije za mlade

Kada ste bili mlađi sigurno ste nekoliko puta išli na letovanje u Grčkoj sa roditeljima. Sada, kada planirate letovanje sa društvom, dečkom ili devojkom, Grčka je najatraktivnija destinacija za vas. Mladi se najčešće odlučuju za takozvane party destinacije gde žurke traju 24h dnevno i gde nema vremena za standardan odmor i predah.

Evo nekih predloga za letovanje za mlade u Grčkoj…

Kavos (Krf, Grčka)

Kavos je grad na Krfu, na samom jugu ostrva i nalazi se na Jonskom moru. Od glavnog grada Krfa, Kerkire, udaljen je 48km. Predstavlja jedno od najpopularnijih party destinacija na Jonskom moru, pa čak možemo reći i u celoj Grčkoj.

Smatra se čak i za metropolu noćnog provoda. Priroda kao sa slike, duge peščane plaže i ogroman broj noćnih klubova, barova i kafića, za mlade, može li biti bolje od ovoga?

Kavos ima dva različita lica. Preko dana, mesto je mirno, skoro, pa pusto, plaža je takodje skoro prazna. Sa zalaskom Sunca, Kavos pokazuje svoje drugo lice.

Otvaraju se svi noćni klubovi i odjednom se stvara ogromna gužva i počinju lude zabave koje traju do sitnih jutarnjih sati. Za ljubitelje provoda i clubbinga ovo je idealno mesto, kao iz snova. U glavnoj ulici je smešteno preko 80 barova, 4 diskoteke i preko 30 taverni i restorana. Od ogromnog broja diskoteka i klubova mogu se izdvojiti, kao najpopularniji, Sea One i Quatro Summer.

Zasigurno se može reći da je Kavos najpopularnije, najživlje i najurbanije mesto na oblama celog Krfa. Ako vam je prva asocijacija letovanja „provod“ onda je Kavos prava destinacija za vas!

Laganas (Zakintos, Grčka)

Laganas je najveći zaliv na Zakintosu tako da je po njemu i grad Laganas dobio ime, a udaljen je 8km od glavnog grada Zakintosa. Iako je celokupan Zakintos predivno ostrvo za letovanje, ovo je epicentar zabave na Jonskom moru.

Deo Laganasa je i Nacionalni pomorski park gde ugrožena vrsta kornjača (Caretta Caretta) dolazi da polaže jaja u junu, julu i avgustu. Zaštitni znak Laganasa je provod, noćni život i žurke koje ne prestaju. Ceo Zakintos se smatra party ostrvom.

Laganas je sve samo ne miran gradić za odmor. Prepun je klubova i diskoteka i to je grad koji nikad ne spava. Ako ne želite da letujete u mestu koje je aktivno 24h sata dnevno i ne volite noćni provod onda Laganas nije za vas.

Za razliku od Kavosa, Laganas je „živ“ i preko dana, ali zato najživlji postaje u kasnim noćnim satima. On je kao magnet koji privlači mlade širom sveta zbog svoje bogate ponude diskoteka i barova, ali i raznih restorana i taverni koji nude različite kuhinje sa svih svetskih mediterana. Laganasom dominiraju Englezi i Srbi, ali i Skandinavci.

Neki od najposećenijih klubova su Coctails and dreams i Rescue. Interesantno je da u Laganasu većina klubova i diskoteka praktikuje „happy hour“ koji traje do 23h tako da, u zavisnosti od lokala, možete naći pivo po ceni od 2,5e dok su kokteli 5-7e.

Malia (Krit, Grčka)

Poslednjih godina Malia je postala najpopularnije party letovalište na Kritu, i sve veća konkurencija Ibici i Magalufu. Kao i ostala party letovališta, Malia je prepuna barova i klubova, ima ih preko 80 i poslednjih godina su svi počeli da privlače imena svetskih zvezda i DJ-va. Vlasnici klubova i barova forsiraju žurke uz promotivne cene pića tako da neretko tamo možete naići na promociju tekile i da popijete 6 tekila za 3e što je inače cena jedne tekile.

Često je posećena od strane Britanaca, Nemaca, Grka, Holanđana, Italijana, pa i Srba u poslednjih par godina. Najveće pozitivne strane Malie su prelepa duga plaža, jeftini aranžmani, jeftina pića i zabava koja traje 24h dnevno. Naravno, postoje i druga letovališta na Kritu koja su popularna među domaćim turistima.

Klubovi su pod dominacijom britanskih turista, a skoncentrisani su u ulici Dimokratias, poznatoj još i kao Beach Street, koja se od magistrale spušta ka moru. Najveći i najpoznatiji klubovi su King Arthur Camelot Club (često gostuju britanski DJ-evi), Zig Zag (garage, funky house i i R&B) i Malibu (klub na plaži, muzika garage i R&B).

Pabovi i barovi su bezbrojni, a najviše ih je u stilu engleskih i irskih pabova, sa točenim pivom, velikim plazma televizorom, stolom za bilijar, i pikadom.

Jedno od najpopularnijih pića je fishbowl (akvarijumski) koktel, poslužen u ogromnoj zdeli iz koje 20 ljudi istovremeno pije na slamčice.

Plaža je pored noćnog života glavni adut Malie. Pet kilometara dugi niz peščanih plaža sa kristalno čistim i plitkim morem. Na plaži nema drveća niti bilo kakvog prirodnog zaklona od sunca, ali se svuda iznajmljuju ležaljke i suncobrani. U špicu sezone su česte ogromne gužve, a muzika prilično glasna. Ipak, pre podne su plaže poluprazne, jer posle žurki prethodne noći, većina turista ne izlazi do mora pre 1 ili 2 popodne.

Mikonos (Mikonos, Grčka)

Mikonos je grčka Ibica. Divno ostrvo u Kiladi koje izgleda kao sa razglednice: male bele kuće sa cvećem i plavim prozorima i vratima, ručno oslikane ulice, vetrenjače, odžaci, mnoštvo crkvica i predivnih restorana i kafea.

Većina barova i klubova se nalaze u Mikonos Chora, oni prelepo izgledaju, ali su zato cene enormno visoke, sve ima svoju dobru i lošu stranu. Zato, ako želite kvalitetan provod na Mikonosu moraćete da odvojite pozamačnu sumu novca. Postoji mnoštvo klubova, barova i diskoteka, ali su tu najpopularniji klubovi za ljubitelje grčke muzike kao na primer Thalami i Mykonos Bar.

Na Mikonosu se nalazi čuveni gej bar Pierro’s koji organizuje lude žurke do ponoći.

Ukoliko želite da uživate u popodnevnoj kafici i da posmatrate zalazak sunca onda obavezno posetite Caprice bar, a pored se nalazi i čuveni Scandinavian bar.

Žurke nisu rezervisane samo za diskoteke i klubive već se ovde odigravaju i u barovima i najpoznatiji barovi ove vrste su Cavo Paradiso i Tropicana na plaži Paradise.

Lefkada

Lefkada je jedino ostrvo u Grčkoj do koga se ne ide trajektom. Ostrvo je povezano sa kopnom pokretnim mostom. Lefkada je veliko ostrvo sa bogatom vegetacijom, a takođe je veoma poznato po belim peščanim plažama. Ukoliko volite da istražujete, možete obići mnoga arheološka nalazišta, vizantijske crkve i prava grčka tradicionalna sela. Ako ste otišli na Lefkadu zbog nezaboravnih žurki (od jutra do sutra) – ima i toga.

Na Lefkadi su glavna mesta za mlade Lefkas, Nidri, Perigiali i Nikiana. 

Ovi turistički gradići su kao stvoreni za mlade. Imaju bezbroj barova i noćnih klubova, beach barova, restorana i kafića koji rade non-stop, tako da vam je lud provod zagarontavan.

Skijatos

Ostrvo Skiatos se nalazi u Egejskom moru. Odavno je dobro poznata destinacije za mlade. Tačnije, glavni grad Skiatos je centar svih dešavanja. Ako ne želite da partijate ceo dan, nego da preko dana uživate na plaži i da se sunčate, a preko noći da bančite, Skiatos je pravo mesto za vas!

Tokom dana se odmorite ali, uveče nema odmora jer grad počinje da se budi. Uz obalu  se prostiru barovi, kafići, taverne i klubovi koji muzikom i atmosferom mame prolaznike da uđu. Idealna je destinacija za mlade parove koji ne žele samo da se šetaju, već uveče vole da izlaze u provod.

 

Kada ste bili mlađi sigurno ste nekoliko puta išli na letovanje u Grčkoj sa roditeljima. Sada, kada planirate letovanje sa društvom, dečkom ili devojkom, Grčka je najatraktivnija destinacija za vas. Mladi se najčešće odlučuju za takozvane party destinacije gde žurke traju 24h dnevno i gde nema vremena za standardan odmor i predah. Evo nekih predloga za letovanje za mlade u Grčkoj... Kavos (Krf, Grčka) Kavos je grad na Krfu, na samom jugu ostrva i nalazi se na Jonskom moru. Od glavnog grada Krfa, Kerkire, udaljen je 48km. Predstavlja jedno od najpopularnijih party destinacija na Jonskom moru, pa čak možemo reći i u celoj Grčkoj. Smatra…

Review Overview

User Rating: 3.8 ( 2 votes)
x

Proverite i...

Najbolja ostrva Grčke za letovanje

Najbolja ostrva Grčke za letovanje

Najbolja ostrva Grčke za letovanje. Predstavljamo vam najbolja grčka ostrva za letovanje. Ovo je najbolje ...