KONTAKT
Home » Grčka 4 U » Grčka 4 U – Nea Skioni letovanje
nea skioni letovanje

Grčka 4 U – Nea Skioni letovanje

Nea Skioni je od Soluna udaljen oko 120km i omiljeno je odredište svima koji žele uživati u mirnom odmoru u mestu koje je zadržalo tradicionalni duh s obzirom na to da nije toliko turistički razvijeno.

Nea Skioni nije naročito veliko mesto i smatra se idealnim izborom za sve one turiste koji žele da se zaista odmore, jer nije naročito poznato po aktivnom noćnom životu. Reč je o mirnom mestu koje se nalazi nadomak Haniotija, na poluostrvu Kasandra, u oblasti Halkidikija.

Od Haniotija je Nea Skioni udaljen oko 10 kilometara, a u ovom letovalištu ćete naći sve što vam je potrebno, poput supermarketa, poslastičarnica, pekara, mesara i suvenirnica, ali i brojnih restorana i kafića. Posebno napominjemo da u mestu postoji apoteka, što je vrlo važno onim turistima koji na odmor odlaze sa mališanima.

Nea Skioni plaža

Što se plaže u ovom mestu tiče, lako se može dogoditi da ne budete njome oduševljeni, ali sve zavisi od toga šta očekujete od letovanja. Naime, plaža u ovom mestu je lepo uređena, voda je kristalno čista, pa se neretko događa, upravo iz tog razloga i da se u njoj nalaze ježevi.

Takođe, ono što smeta turistima koji letuju u ovom mestu, jeste što u određenim delovima godine u vodi ima i dosta morske trave.

Većina vila u kojima turisti iznajmljuju apartmane ima sopstvene plaže, koje su uglavnom lepo uređene, a glavna gradska plaža je prostrana i sačinjena je od nekoliko celina. U blizini doka za čamce se nalazi deo na kome ima u vodi dosta krupnog kamenja, pa se često ne preporučuje za kupanje. Postoji i deo plaže koji se nalazi u neposrednoj blizini hotela “Imperijal”, a gde se nalazi lepo uređena plaža, koja je odlična za mališane, jer je poznato da je odličan ulazak u vodu. Mada, samim tim što je voda u letovalištu Nea Skioni vrlo čista, morate voditi računa o prisustvu ježeva u njoj.

Cela gradska plaža, ali i većina onih u okviru vla je lepo uređena, pa podrazumeva da tu postoje i tuševi, ali i kafići. Princip njihovog funkcionisanja je kao i u mnogim drugim grčkim letovalištima, što podrazumeva da turisti treba da naruče jedno, odnosno dva pića, a u zavisnosti od pravila kafića, kako bi dobili na korišćenje suncobran i dve ležaljke.

U mestu postoji nekoliko prodavnica koja se sasvim dobro opremljene za snabdevanje tokom letovanja, nekoliko pekara, mesara, poslastičarnica.

Na 2km od strogog centra nalazi se pravoslavna crkva koja je sagrađena u 16.veku.

Nea Skioni je odličan i kao baza za obilazak Kasandre jer su mu podjednako dostupna mesta i plaže i na zapadnoj i na južnoj strani Kasandre. Odličan je i ako želite mirno letovanje, bez glasne muzike i gužve na plaži i u gradu, sa predivnim zalascima sunca. Ukoliko ste ljubitelji mesta sa puno sadržaja, gužve, punog šetališta i mnoštva prodavnica, butika, suvenirnica, restorana, poslastičarnica onda Nea Skioni nije pravi izbor za vas.

POGLEDAJTE PONUDU AGENCIJE FORYOU ZA NEA SKIONI LETOVANJE

Nea Skioni je od Soluna udaljen oko 120km i omiljeno je odredište svima koji žele uživati u mirnom odmoru u mestu koje je zadržalo tradicionalni duh s obzirom na to da nije toliko turistički razvijeno. Nea Skioni nije naročito veliko mesto i smatra se idealnim izborom za sve one turiste koji žele da se zaista odmore, jer nije naročito poznato po aktivnom noćnom životu. Reč je o mirnom mestu koje se nalazi nadomak Haniotija, na poluostrvu Kasandra, u oblasti Halkidikija. Od Haniotija je Nea Skioni udaljen oko 10 kilometara, a u ovom letovalištu ćete naći sve što vam je potrebno,…

Review Overview

User Rating: 4.8 ( 1 votes)
x

Proverite i...

Najbolja ostrva Grčke za letovanje

Najbolja ostrva Grčke za letovanje

Najbolja ostrva Grčke za letovanje. Predstavljamo vam najbolja grčka ostrva za letovanje. Ovo je najbolje ...