KONTAKT
Home » Grčka 4 U » Grčka 4 U – Nei Pori letovanje

Grčka 4 U – Nei Pori letovanje

Nei Pori je relativno novo letovalište, izgrađeno u podnožju Olimpa, u neposrednoj blizini letovališta Platamon jedno od popularnijih u oblasti Pieria. Danas je to tipičan turistički gradić nastao isušivanjem močvarnog zemljišta, leži južno 36 km od grada Katerini koji je glavni centar oblasti Pieria čuvenoj po 70 km dugoj obali i podno samog Olimpa, što mu daje posebnu svežinu, naročito u večernjim satima.

Odličan je izbor za putnike koji traže miran i opuštajući odmor, kao i za porodice sa decom zbog predivne široke peščane plaže sa blagim ulazom u kristalno čisto more, brojna igrališta za decu. Nei Pori ima sve što je potrebno za ugodan odmor: uređeno šetalište, taverne, restorane, barove, prodavnice i ljubazne domaćine.

Ovo ljupko podolimpsko selo nudi veliki izbor sveže ribe u lepo uređenim tavernama i restoranima, i odličan provod u kafićima i barovima. Stari i novi deo grada razdvaja crkva, a ne propustite priliku da posetite Stari Pori, koji se nalazi u brdu nekoliko km od obale. Za ljubitelje ronjenja i sportova na vodi, tu je 3,5 km udaljen Platamon, ribarsko naselje sa velikom marinom u centru. Bezbroj razloga da posetite ovo bajkovito mesto i još toliko da mu se ponovo vratite.

Nei Pori za letovanje

Da biste izbegli razočaranje ovim letovalištem, jer za to zaista nema potrebe, imajte na umu da se Nei Pori za letovanje preporučuje osobama koje na odmor odlaze sa mališanima, odnosno svakome ko ima želju da se lepo odmori, te nije zainteresovan za kasne noćne izlaske.

Nei Pori plaža

Plaža je jedna od njegovih osobenosti i to na prvom mestu zbog dužine i prostranosti. Takođe je vrlo lepo uređena, a na njoj postoje ne samo brojni ugostiteljski objekti, već isto tako i kabine za presvlačenje i tuševi.

Princip korišćenja ležaljki i suncobrana je vrlo jednostavan i ne razlikuje se bitno od ostalih letovališta u Grčkoj, te podrazumeva da ste obavezni da naručite jedno ili dva pića da biste dobili mogućnost da ih koristite bez ikakve nadoknade.

Utisci i iskustva

Kada su u pitanju utisci i iskustva turista koji su letovali u ovom mestu, činjenica je da su komentari i pozitivni i negativni.

Dok su jedni izdvojili upravo Nei Pori kao idealno letovalište za ljude željne odmora, dotle se drugi žale na komarce, kojih je navodno upravo u ovom mestu neverovatno mnogo. Ipak, ne bi valjalo dati za pravo ni jednima ni drugima, već se jednostavno rukovoditi činjenicama.

Nei Pori ima mnogo toga da ponudi svojim gostima, ali isključivo onima koji su svesni činjenice da je u pitanju manje letovalište koje se ne svrstava u red skupljih, a komaraca svakako ima, što je i sasvim logično i očekivano, tako da takvi komentari definitivno ne treba da vas spreče da svoj odmor provedete upravo ovde.

Nei Pori vam nudi i brojne mogućnosti za izlete, među kojiam su i Delfi, istorijsko mesto, gde možete posetiti ruševine hrama u kojem je proročica Pitija izricala dvosmislena proročanstava i videti čudesnu fontanu koja, prema legendi, daje besmrtnost. Oni koje ne drži mesto mogu posetiti Solun, ili Waterland, jedan od najvećih vodenih parkova u Evropi s bezbroj mogućnosti za opuštanje.

POGLEDAJTE NAŠU PONUDU ZA LETO 2018 – NEI PORI

Nei Pori je relativno novo letovalište, izgrađeno u podnožju Olimpa, u neposrednoj blizini letovališta Platamon jedno od popularnijih u oblasti Pieria. Danas je to tipičan turistički gradić nastao isušivanjem močvarnog zemljišta, leži južno 36 km od grada Katerini koji je glavni centar oblasti Pieria čuvenoj po 70 km dugoj obali i podno samog Olimpa, što mu daje posebnu svežinu, naročito u večernjim satima. Odličan je izbor za putnike koji traže miran i opuštajući odmor, kao i za porodice sa decom zbog predivne široke peščane plaže sa blagim ulazom u kristalno čisto more, brojna igrališta za decu. Nei Pori ima sve…

Review Overview

User Rating: 4.9 ( 1 votes)
x

Proverite i...

Najbolja ostrva Grčke za letovanje

Najbolja ostrva Grčke za letovanje

Najbolja ostrva Grčke za letovanje. Predstavljamo vam najbolja grčka ostrva za letovanje. Ovo je najbolje ...