KONTAKT
Home » Grčka 4 U » Halkidiki – 5 najlepših plaža
Halkidiki - 5 najlepših plaža

Halkidiki – 5 najlepših plaža

Predivna mesta za letovanje na severu Grčke koja nude beli pesak, tirkizno kristalno čisto more. Halkidiki nema ludog noćnog provoda kao na egejskim ostrvima. U ovom članku vam predstavljamo pet najlepših plaža na severu Grčke.

Buzulas

Buzulas se nalazi u mestu Sani. Plaža je sa belim peskom, predivnim morem i mirisom borova. Ova plaža je dostupna samo za goste četiri luksuzna hotela resorta u blizini uz koji se nalazi u jednoj od najlepših uvala Halkdikija. Ovo je jedinstven kompleks uz koji gotovo da i nema prometa. Uz ovo odmaralište se nalaze plaže u karipskom stilu gde se organizuju venčanja na plaži.

Ksenija

Ksenija se nalazi u uvali između Paljurija i Pefkohorija. Beli pesak, predivno plava voda i u velikom delu plaže prirodni hlad naprosto mame brojne turiste. Ležaljke na ovoj plaži možete dobiti ukoliko naručite piče iz obližnjeg bara.

Kavourotripes

Ova predivna plaža nalazi se udaljena oko 6 km od mesta Sarti. Ovi “Karibi” sastoje se od šest peščanih uvala i zbog tople tirkizne vode i belog peska jedna je od najljepših plaža Halkdikija.

Lagonisi

Lagonisi se nalazi na istočnoj strani Halkdikija. Na ovoj plaži je često jako velika gužva pogotovo vikendom jer Grci obožavaju ovo mesto. Uz peščanu plažu i predivno more u zaleđu se može pronaći dosta hlada.

Mirsino ostrvo Dijaporos

Ostrvo Dijaporos ima nekoliko plaža i uvala iz snova od kojih se posebno izdvaja Mirsini.

x

Proverite i...

Grčka letovanje kopneni deo

Grčka letovanje kopneni deo

Grčka ima neverovatno srećnu okolnost da joj je obala veoma razuđena, sa mnoštvom ostrva, poluostrva ...