KONTAKT
Home » Grčka 4 U » Kalamitsi – Grčka 4 U
Kalamitsi - Grčka 4 U

Kalamitsi – Grčka 4 U

Na 45 km južno od mesta Vourvorou, odnosno 17 km južno od Sartija nalazi se Kalamitsi. Lako ga je pronaći, obzirom da se nalazi na glavnom putu koji ide oko ostrva. Mirno mestašce, bez mnogo dešavanja, sa nekoliko kuća, kafića i restorana, idealno za porodice sa decom. U ovom mestu nećete naći puno supermarketa, prodavnica suvenira i garderobe. Ako su vam prioritet izlasci i provod, ako volite gužvu, onda zaboravite Kalamitsi. Ali, ako vam je prioritet odmor, daleko od buke, saobraćaja i gužve, onda je Kalamitsi mesto za vas.

Zbog peščane plaže koja se prostire duž celog mesta ovo uveče mirno seoce, preko dana vrvi od turista. Na središnjem delu plaže ima nekoliko kafića, gde možete uz poručeno piće dobiti na korišćenje ležaljke i suncobrane. Gledano ka moru, skroz desno, nalazi se ostrvce do koga se može doplivati. Sa njegovog vrha se pruža lep pogled na Kalamitsi. Naravno, postoji kafić i u ovom delu plaže, ali postoji i slobodan deo za svoje suncobrane. Pesak sitan, mekan, divan… Voda bistra, sa postepenim prelaskom u dubinu.

Na levom kraju plaže, gledano ka moru, nalazi se usidren veliki broj čamaca, tako da nije najzgodniji izbor za kupanje. Imajte to u vidu kad birate smeštaj.

U Kalamitsiju postoji jos jedna plaža, nudistička, do koje se ne može stići kolima, već postoje stazice koje vode do nje. Nalazi se istočno od plaže koje se prostire duž seoceta, na koordinatama 39°59’29.62″N, 23°59’45.44″E

x

Proverite i...

Grčka letovanje kopneni deo

Grčka letovanje kopneni deo

Grčka ima neverovatno srećnu okolnost da joj je obala veoma razuđena, sa mnoštvom ostrva, poluostrva ...