KONTAKT
Home » Grčka 4 U » Letovanje je veoma važno Vas i Vašu decu
letovanje deca

Letovanje je veoma važno Vas i Vašu decu

Kakav Raj za decu! Letovanje sa porodicom, tu su zajedno i mama i tata i to sve vreme! More! Pesak!  Dete je potpuno ispunjeno! Na pomolu su  nove avanture i saznanja!

Često brinemo i razmišljamo o fizičkom zdravlju svih članova porodice a zaboravljamo da je zdrav partnerski odnos, porodični odnos, taj koji je od vitalnog značaja za fizičko zdravlje. Godišnji odmor je svakako vreme kada je porodica na okupu i kada se porodični odnosi mogu unaprediti.

letovanje sa decom

Stručnjaci kažu da su dve trećine razgovora/ komunikacije izmedju roditelja i deteta  oko dnevne rutine. Zajednička aktivna igra oba roditelja sa detetom, kada dete usvaja i uči nove veštine su prava retkost u najvećem broju slučajeva. A za malo dete, to su  najdragoceniji trenutci koji utemeljuju njegovo samopouzdanje.

Zajednička igra, pravljenje kule od peska, uranjanje u morsku vodu, više je od fizičke blagodeti, uz obostranu pažnju roditelja dete učvršćujete i svoju vezanost za porodicu.

Dete otkriva i uči nove svetove na moru, svaki put kada zgazi na pesak, spusti se niz vodeni tobogan, uhvati u ruku morsku zvezdu, školjku i kamenčić, čuje nove zvukove morskih talasa i ide sa Vama u istraživanje plaže  …

Tu su i druga deca, a Vaša deca do treće godine su na samom početku učenja kako da se druže sa drugom decom. Plaža je idealno mesto za to.

Morski vazduh i voda dobri su i za naše telo i za dušu.

Svetski priznati pedijatri koriste kupke sa morskom solju za lečenje i ublažavanje alergija pa je more prava  blagodet za Vaše dete ali i za Vas.

Morska voda, sa svojim jedinstvenim sastavom minerala koji prodiru u kožu, oporavlja organizam, otklanja nakupljeni zamor i stres, revitalizuje. Magnezijum koji sadrži morska voda,  pomaže takodje u otklanjanju stresa.

Kupanje u moru podstiče cirkulaciju, razmenu materija i čišćenje organizma od štetnih sastojaka kože , vezivnog tkiva i celog organizma. Alge iz mora učiniće i da vaša koža zablista. Alge podstiču regeneraciju ćelija, jačaju imunitet, stimulišu metabolizam, čiste kožu i poboljšavaju sam izgled kože.

Zbog svojih svojstava morska voda ulazi u sastav nekih preparata za negu kože, tretmane celulita, maski za lice i kupki za telo i zato što stimuliše vlakna kolagena i elastina koji čine potporu koži.

Ozon i negativni joni osnažuju imunitet. Pedijatri preporučuju šetnje uz morsku obalu u jutarnjim časovima i u sumrak kada su koncentracije joda i ozona u vazduhu najveći.

Na moru ćemo snabdeti naše telo vitaminom D  koji je dragocen našem organizmu i organizmu našeg deteta. Uz dobro izabrana sredstva za sunčanje i sunčanje u jutarnjim časovima i posle 18 časova, predveče, napunićemo svoje rezerve vitaminom D!

Sa mora se vraćamo preplanuli, zategnutih mišića, osveženi i raspoloženi

Boravak na moru ne mora da bude skup odmor za porodicu. Izvanredni apartmani u letovalištima sa divnim peščanim plažama pristupačnih su cena a hranu za porodicu možemo i sami pripremati.

Bilo da ste u hotelu sa 5 zvezdica ili u kampu sa prijateljima, kvalitet Vašeg odmora zavisi samo od Vas i Vaše spremnosti da se opustite i uživate sa svojom porodicom na sjajnom mestu, na moru!

Kakav Raj za decu! Letovanje sa porodicom, tu su zajedno i mama i tata i to sve vreme! More! Pesak!  Dete je potpuno ispunjeno! Na pomolu su  nove avanture i saznanja! Često brinemo i razmišljamo o fizičkom zdravlju svih članova porodice a zaboravljamo da je zdrav partnerski odnos, porodični odnos, taj koji je od vitalnog značaja za fizičko zdravlje. Godišnji odmor je svakako vreme kada je porodica na okupu i kada se porodični odnosi mogu unaprediti. Stručnjaci kažu da su dve trećine razgovora/ komunikacije izmedju roditelja i deteta  oko dnevne rutine. Zajednička aktivna igra oba roditelja sa detetom, kada dete…

Review Overview

User Rating: 4.9 ( 1 votes)
x

Proverite i...

Najbolja ostrva Grčke za letovanje

Najbolja ostrva Grčke za letovanje

Najbolja ostrva Grčke za letovanje. Predstavljamo vam najbolja grčka ostrva za letovanje. Ovo je najbolje ...