KONTAKT
Home » Grčka 4 U » Nea Kalikratija – Grčka 4 U

Nea Kalikratija – Grčka 4 U

Nea Kalikratija je od Soluna udaljena svega 35km, a nešto manje od Kasandre i Sitonije, pa joj je samim tim lokacija izuzetno dobra. Nea Kalikratija živi i tokom zime, a tokom leta se broj stanovnika udvostručava zbog velikog broja Solunjana koji ovde imaju privatne kuće.

Nea Kalikratia kao nekadašnje ribarsko seoce, danas sve više prerasta u omiljeno letovalište sa zanimljivom i bogatom ponudom hotela i apartmana. Zbog blizine zabavnog parka na vodi Waterland-a (30km) i pećine Petralona (10km) kao i aerodrama Makedonija (30km). Prva je u nizu letovališta od Soluna ka Kasandri.

Nea Kalikratija plaže

Gradska plaža u Nea Kalikratiji ima vrlo specifičan ulazak u vodu, koji se još retko u kom mestu može sresti. Na samom početku, pa oko 50 metara dalje je relativno plitak ulaz u vodu, a zatim sledi deo čija je dubina oko dva metra, a posle opet nailazite na plićak. Ova plaža je lepo uređena i na njoj postoje i kabine u kojima možete da se presvučete i tuševi.

U neposrednoj okolini mesta se nalaze manje, takozvane divlje plaže. A budući da su one poznate po izuzetno čistoj vodi lako se može dogoditi da ugledate ponekog ježa, pa se savetuje oprez.

Takođe, na par kilometara udaljenosti od Nea Kalikratije se nalazi i jedna plaža koja je nadaleko poznata u ovoj oblasti i to po aqua parku koji je prvenstveno namenjen najmlađim korisnicima i gde je potrebno da posetioci plate ulaz. Takođe i na njoj se nalazi kafić, u okviru koga je moguće koristiti ležaljke i suncobrane na isti način kao i na gradskoj plaži.

U mestu postoje supermarketi, između ostalih Arvanitidis i Masoutis, a na 2km od centra je Lidl, tako da Kalikratija pruža odlične mogućnosti za snabdevanje. Tu su i banke, mesare, pekare, pošta i restorani brze hrane.

Kod trga, uz more postoji parkić za decu na pesku, u hladu borova.

Svakog utorka organizuje se pijaca na kojoj možete kupiti sveže i kvalitetno voće i povrće po nižim cenama, ali i nešto odeće. Nekoliko tezgi sa voćem i povrćem radi svakodnevno.

Pogledajte našu ponudu za Nea Kalikratija 2018 letovanje
Nea Kalikratija je od Soluna udaljena svega 35km, a nešto manje od Kasandre i Sitonije, pa joj je samim tim lokacija izuzetno dobra. Nea Kalikratija živi i tokom zime, a tokom leta se broj stanovnika udvostručava zbog velikog broja Solunjana koji ovde imaju privatne kuće. Nea Kalikratia kao nekadašnje ribarsko seoce, danas sve više prerasta u omiljeno letovalište sa zanimljivom i bogatom ponudom hotela i apartmana. Zbog blizine zabavnog parka na vodi Waterland-a (30km) i pećine Petralona (10km) kao i aerodrama Makedonija (30km). Prva je u nizu letovališta od Soluna ka Kasandri. Nea Kalikratija plaže Gradska plaža u Nea Kalikratiji ima vrlo specifičan ulazak u…

Review Overview

User Rating: 4.73 ( 5 votes)
x

Proverite i...

Najbolja ostrva Grčke za letovanje

Najbolja ostrva Grčke za letovanje

Najbolja ostrva Grčke za letovanje. Predstavljamo vam najbolja grčka ostrva za letovanje. Ovo je najbolje ...