KONTAKT
Home » Grčka 4 U » Nea Roda letovanje – Grčka 4 U

Nea Roda letovanje – Grčka 4 U

Nea Roda je izgrađena na najužem delu poluostrva Atos, udaljena je 115km od Soluna i nalazi se na teritoriji opštine Stagira-Akanthos. Zalazak sunca baca tihi veo misterije na živopisno primorsko mesto. Pogled sa obližnjeg brda na selo, pružiće Vam neverovatan osećaj. Nea Roda danas predstavlja jedno od najatraktivnijih mesta za odmor na Atosu. Zlatni pesak, široke peščane plaže i tirkizno more pratiće Vas tokom celog dana, od izlaska do zalaska sunca.

Kada je u pitanju Nea Roda za letovanje, neophodno je da naglasimo da ljubitelji aktivnog odmora ne bi trebalo da razmišljaju o ovom letovalištu.

Stvar je u tome da, iako u Nea Rodi ima sve što je potrebno da biste kvalitetno proveli odmor, činjenica je da je reč o omanjem i nadasve letovalištu koje je primarno namenjeno porodicama sa mlađom decom, starijim osobama i, uopšteno ljudima koji su željni odmora.

U mestu postoji nekoliko kafića i restorana, pekara, ali i nekoliko lokalnih supermarketa. Tu je i lekarska ordinacija, te apoteka, kao i suvenirnice i prodavnice mešovite robe.

Nea Roda za letovanje je idealna i zbog blizine zanimljivog ostrva Amuljani, ali i zbog mnogobrojnih izleta koji podrazumevaju obilazak Svete Gore brodićem, odnosno posetu obližnjim letovalištima Uranupolis i Jerisos. Takođe, uvek imate mogućnost i da obiđete Solun, koji je udaljen od Nea Rode oko 115 kilometara.

A osim kao odlična destinacija za šoping, budući da postoje brojne prodavnice različite robe koju možete da kupite po naročito povoljnim cenama, Solun je za turiste iz naše zemlje naročito važan. To najpre naglašavamo zbog obilaska srpskog vojničkog groblja na Zejtinliku, gde leži veliki broj srpskih heroja koji su svoje živote dali prilikom proboja Solunskog fronta.

Plaža Nea Roda

Ono što svakako krasi Nea Rodu jeste izuzetno čisto more i prelepa peščana plaža koja poseduje Plavu zastavu Mediterana. U prirodni pejzaž uklapa se lepo i čisto more, široke peščane plaže i mnoga druga zanimljiva mesta. Ovde možete upražnjavati sportove na vodi i pesku, a za ljubitelje ribolova ovo mesto je pravi mali raj. Zalazak sunca baca tihi veo misterije na živopisno primorsko mesto. Pogled sa obližnjeg brda na selo pružiće vam neverovatan osećaj.

Tu su i plaže Alikes i Agios Pavlos, kao i plaža Porto Agio.

NEA RODA LETOVANJE AGENCIJA FORYOU

Nea Roda je izgrađena na najužem delu poluostrva Atos, udaljena je 115km od Soluna i nalazi se na teritoriji opštine Stagira-Akanthos. Zalazak sunca baca tihi veo misterije na živopisno primorsko mesto. Pogled sa obližnjeg brda na selo, pružiće Vam neverovatan osećaj. Nea Roda danas predstavlja jedno od najatraktivnijih mesta za odmor na Atosu. Zlatni pesak, široke peščane plaže i tirkizno more pratiće Vas tokom celog dana, od izlaska do zalaska sunca. Kada je u pitanju Nea Roda za letovanje, neophodno je da naglasimo da ljubitelji aktivnog odmora ne bi trebalo da razmišljaju o ovom letovalištu. Stvar je u tome da,…

Review Overview

User Rating: 4.9 ( 1 votes)
x

Proverite i...

Najbolja ostrva Grčke za letovanje

Najbolja ostrva Grčke za letovanje

Najbolja ostrva Grčke za letovanje. Predstavljamo vam najbolja grčka ostrva za letovanje. Ovo je najbolje ...