KONTAKT
Home » Grčka 4 U » Ostrvo Poros – Grčka 4 U

Ostrvo Poros – Grčka 4 U

Iz luke Pirej možete naći trajekt do Porosa, a ovo ostrvo možete obići i u sklopu nekog izleta, dok ste na krstarenju. U turističkim agencijama naći ćete ponude dnevnih izleta u kojima obilazite nekoliko ostrva odjednom, i to onih koji su najbliži glavnom gradu Grčke.

Brod kreće rano ujutru iz luke Flisvos, sa planom da napravi pauzu na tri ostrva- Porosu, Aegini i Hidri. Ukoliko se desi neka nepredviđena situacija, kao što je na primer, održavanje vojne vežbe na jednom ostrvu (što se desilo jednoj ekipi turista), brod se malo duže zadržava na druga dva.

Poros zapravo čine dva ostrva, koja su spojena malim mostom. Centar grada je izgrađen na manjem ostrvu, koje se zove Sfairia. Drugo ostrvo se zove Kalavria i zajedno sa Sfairijom čine Poros.

Na severnoj strani Porosa nalaze se ruševine koje su nekada bile važno mesto okupljanja Starih grka. U ovom hramu, koji je sagrađen 520 godine pre Nove ere, raspravljalo se o religioznim i civilizacijskim temama koje su mučile gradove poput Epidaurosa, Prasesa, Hermiona, Aigina, Atine i Orhomenosa. Nažalost, vremenom su ukradene sve statue koje su krasile ovaj hram.

Manastir Zoodohos Pigi

Atinski nadbiskup je podigao ovaj manastir 1720. godine, okružen borovom šumom. Do njega se stiže kratkom vožnjom kolima, pošto je udaljen 4 kilometra od grada.

Limunova šuma

Ako odete brodićem na obalu Peloponeza, iskrcajte se u Galatasu, gradu u kom se nalazi citrusna šuma, sa preko 30 hiljada stabala limuna i narandže. Popnite se na planinu i uživajte u pogldu na ostrvo.

Plaže Porosa

Najveća peščana plaža na Porosu je Askeli, a oivičena je hotelima, barovima i stambenim četvrtima. Megalo Nneoiro je takođe peščana plaža, na kojoj ćete uživati u mirisu borova. U „Ljubavnom zalivu“ ćete sa vašom dragom osobom moći da podelite peškir u prirodnom hladu.

Ako imate malo vremena na ostrvu, odaberite jednu do dve aktivnosti sa ovog spiska, kako biste što više uživali i obavezno se počastite kafom ili sladoledom u nekom od barova koji imaju pogled na more.

Iz luke Pirej možete naći trajekt do Porosa, a ovo ostrvo možete obići i u sklopu nekog izleta, dok ste na krstarenju. U turističkim agencijama naći ćete ponude dnevnih izleta u kojima obilazite nekoliko ostrva odjednom, i to onih koji su najbliži glavnom gradu Grčke. Brod kreće rano ujutru iz luke Flisvos, sa planom da napravi pauzu na tri ostrva- Porosu, Aegini i Hidri. Ukoliko se desi neka nepredviđena situacija, kao što je na primer, održavanje vojne vežbe na jednom ostrvu (što se desilo jednoj ekipi turista), brod se malo duže zadržava na druga dva. Poros zapravo čine dva ostrva,…

Review Overview

User Rating: 4.9 ( 1 votes)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Proverite i...

Najbolja ostrva Grčke za letovanje

Najbolja ostrva Grčke za letovanje

Najbolja ostrva Grčke za letovanje. Predstavljamo vam najbolja grčka ostrva za letovanje. Ovo je najbolje ...