KONTAKT
Home » Grčka 4 U » Paralija – mesto za odmor, ali i za provod

Paralija – mesto za odmor, ali i za provod

Paralija se nalazi na najlepšem delu obale pod Olimpom, oko 70km daleko od Soluna. Paralija gostima svih generacija pruža savršene uslove za dobar godišnji odmor. Peščana plaža sa blagim ulazom u vodu i koja kada se samo malo izađe van mesta postaje široka sto i više metara, trgovačko-pešačka zona i nekoliko trgova i parkova, upotpunjuju ambijent sa puno hotela, restorana, kafića, diskoteka, marketa, sadržaja za najmlađe. Zbog povoljnog položaja uz autoput i prugu Solun – Atina, zbog dobre infrastrukture, prijatne klime i toplog mora, ovde vrlo rado dolaze, ali se i ponovo vraćaju mnogi domaći i strani turisti.

Paralija pripada okrugu Pieria jednom od najlepših i najslikovitijih predela cele Grčke, koji pored izuzetne obale može da se pohvali prijatnom mediteranskom klimom i bogatom vegetacijom. Blizina Katerinija, velikog trgovačkog centra, od svega nekoliko kilometara udaljenosti, kao i Soluna, drugog po veličini grada, garantuju dinamičan odmor, a veliki broj prodavnica, taverni, barova i diskoteka kao i sadržaja za sve generacije učiniće Vaše letovanje nezaboravnim.

Najbolji opis plaže daje ustvari sam naziv ovog mesta; Paralija, ili prevedno sa grčkog plaža, može da se pohvali obalom dugom skoro sedam kilometara. Beskrajno prostranstvo najsitnijeg, mekanog peska proteže se celom dužinom letovališta i na dalje je povezuje sa susednim Olimpic Beach-om. Za svoju uređenost i čistoću Paralija je nagrađena plavom zastavicom Evropske Unije, a sigurnost i kvalitet boravka potvrđuju i brojni spasioci raspoređeni celom obalom. Plaža je izuzetno pogodna za neplivače kao i roditelje sa malom decom, zbog širokog pojasa plitke vode koji se ovde prostire i do sto metara. Ležaljke i suncobrani se na najvećem delu iznajmljuju besplatno uz piće iz lokalnog kafića, ali zahvaljujući upravo impozantnoj dužini nije teško pronaći deo gde slobodno možete spustiti peškire. Ljubitelji nešto aktivnijeg odmora mogu se oprobati u fudbalu ili odbojci na pesku, ali i u nekom od modernijih sportova poput skijanja na vodi, “kajtsurfinga“, vožnji na gumenoj banani…Nešto dalje od centra, u pravcu ka luci, nalazi se veliki broj beach barova, gde se često organizuju dnevne zabave.

Paralija se nalazi na najlepšem delu obale pod Olimpom, oko 70km daleko od Soluna. Paralija gostima svih generacija pruža savršene uslove za dobar godišnji odmor. Peščana plaža sa blagim ulazom u vodu i koja kada se samo malo izađe van mesta postaje široka sto i više metara, trgovačko-pešačka zona i nekoliko trgova i parkova, upotpunjuju ambijent sa puno hotela, restorana, kafića, diskoteka, marketa, sadržaja za najmlađe. Zbog povoljnog položaja uz autoput i prugu Solun – Atina, zbog dobre infrastrukture, prijatne klime i toplog mora, ovde vrlo rado dolaze, ali se i ponovo vraćaju mnogi domaći i strani turisti. Paralija pripada…

Review Overview

User Rating: 4.65 ( 1 votes)
x

Proverite i...

Najbolja ostrva Grčke za letovanje

Najbolja ostrva Grčke za letovanje

Najbolja ostrva Grčke za letovanje. Predstavljamo vam najbolja grčka ostrva za letovanje. Ovo je najbolje ...