KONTAKT
Home » Grčka 4 U » Plaže na Mikonosu

Plaže na Mikonosu

Plaže na Mikonosu su poznate zbog zlatnog peska i kristalno bistrog mora, ali i po brojnim sportskim i turističkim sadržajima zbog kojih je dan na plaži zabava sam po sebi.

Većina plaža nalazi se na južnoj strani ostrva. Sve su peščane i zaštićene od jakih udara vetra pa su zbog toga pune kupača tokom sezone. Najpoznatije su Paradise i Super Paradise jer se na njima organizuju najbolje zabave.

Plaže na severnoj obali ostrva nisu tako dobro organizovane, na njima je manje posetioca pa su zbog toga prikladne za one koji žele uživati u miru. Još jedan od razloga je i činjenica da do njih ne voze autobusi pa će vam trebati automobil ili motocikl ukoliko se želite opustiti na jednoj od njih.

Super paradise

Lokacija: na južnoj obali, pored ostalih plaža
Opis: ugodan malen zaliv sa mirnim morem i prirodnim okolišem. Poznata je po nudizmu i homoseksualcima. Svira glasna muzika, u obližnjem baru nalazi se i bazen pa je zbog toga omiljeno okupljalište turista željnih zabave.
Najbliže selo: Platis Gialos / Chora

Paradise

Lokacija: južna obala ostrva
Opis: Paradise je jedna od popularnijih plaža na ostrvu, na njoj se okuplja mlađa populacija koja uz zvukove domaće muzike uživa u dnevnim i noćnim zabavama na plaži.
Najbliže selo: Platis Gialos / Chora

Lia

Lokacija: 14 km južno od glavnog grada, u blizini Kalafatisa

Opis: Do plaže možete doći putem od plaže Kalafatis, a poznata je zbog mekanog peska i kristalno bistrog mora. Na plaži postoji nekoliko ribljih restorana i malih taverni.

Najbliže selo: Glavni grad Chora

Elia

Lokacija: južna obala ostrva
Opis: Elia je najduža peščana plaža na ostrvu. Vrlo je dobro organizovana – tu se nalazi veliki broj taverni i barova i mogućnost skijanja na vodi, parasailinga i jedrenja na dasci.
Najbliže selo: Elia

Platis Gialos

Lokacija: južna obala, lako dostupna od glavnog grada
Opis: plaža Platis Yialos je jedna od popularnijih plaža pa je zbog toga tokom leta posećuje veliki broj kupača
Najbliže selo: Platis Gialos

Psarou

Lokacija: odmah pored Platis Gialos
Opis: plaža Psarou je poznata jer se na njoj okupljaju poznate osobe iz celog sveta. To je vrlo dobro organizovana plaža koju tokom leta posećuje na hiljade turista.
Najbliže selo: Platis Gialos

 

Aghios Ioannis

Lokacija: donekle izolovana, u blizini Ornosa, zapadna strana ostrva
Opis: ova se plaža smatra najlepšom plažom jugozapadne obale ostrva zbog mekog peska i kristalno bistrog mora.
Najbliže selo: Kapari / Chora

Aghios Stefanos

Lokacija: severno od grada Mikonosa

Opis: ova je plaža najbliža gradu Mikonosu, 1 kilometar severno od Troulosa i nove luke. Plaža je zaštićena od jakih udara vetra.

Najbliže selo: Grad Mykonos (Chora)

 

Agrari

Lokacija: južna obala ostrva
Opis: plaža se nalazi blizu plaže Elia i zajedno čine najvažniju peščanu plažu na ostrvu. Do plaže voze lokalni autobusi i taksi-brod.
Najbliže selo: Elia/ Chora

Paranga

Lokacija: južna obala ostrva, vrlo blizu plaži Paradise
Opis: Paranga se sastoji od dve peščane plaže odvojene uskim kopnenim delom. Južni deo plaže je mirniji od severnog jer se na severnom delu nalaze svi sadržaji.
Najbliže selo: Platis Gialos / Chora

Plaže na Mikonosu su poznate zbog zlatnog peska i kristalno bistrog mora, ali i po brojnim sportskim i turističkim sadržajima zbog kojih je dan na plaži zabava sam po sebi. Većina plaža nalazi se na južnoj strani ostrva. Sve su peščane i zaštićene od jakih udara vetra pa su zbog toga pune kupača tokom sezone. Najpoznatije su Paradise i Super Paradise jer se na njima organizuju najbolje zabave. Plaže na severnoj obali ostrva nisu tako dobro organizovane, na njima je manje posetioca pa su zbog toga prikladne za one koji žele uživati u miru. Još jedan od razloga je i…

Review Overview

User Rating: 4.88 ( 2 votes)
x

Proverite i...

Najbolja ostrva Grčke za letovanje

Najbolja ostrva Grčke za letovanje

Najbolja ostrva Grčke za letovanje. Predstavljamo vam najbolja grčka ostrva za letovanje. Ovo je najbolje ...