KONTAKT
Home » Grčka 4 U » Polihrono – Grčka 4 U
Polihrono letovanje

Polihrono – Grčka 4 U

Polihrono se nalazi na istočnoj obali prvog prsta Halkidikija, na Kasandri. Poslednjih godina ovo mesto najviše posećuju turisti iz Srbije, Bugarske i Poljske. Od Soluna je udaljeno oko 100 km. Mene je u ovom mestu privukla duga peščana plaža, uz koju se prostire glavno šetalište pored koga su lepe vile.

Polihrono letovanjePlaža postepeno ulazi u more, tako da je, takođe, ovo letovalište pogodno za mališane. U ovom mestu postoji veliki broj kafića, restorana, taverni i malih prodavnica, ali svakako, ukoliko želite da pazarite u velikom supermarketu, u kome su cene znatno povoljnije, možete da prošetate ili da uzmete taxi  do supermarketa Lidl, koji je udaljen 5 km od Polihrona, u pravcu Kalitee.

Glavna ulica Polihrona, koja se prostire od magistralnog puta prema plaži, znatno je bogata kafićima i tim malim supermarketima, koji rade i van sezone. Takođe, tu je i puno suvenirnica u kojima možete kupiti prelepe magnete za frižider, razglednice kao i ostale sitnice :).

Takođe, u Polihronu ima i pošta, ambulanta i apoteka, a ima i nekoliko kafića u kojima ima brzog wi-fi interneta, u šta sam se lično uverio. Lepota ovog mesta je i ta da je okruženo prelepom šumom, a da u samom mestu ima puno palmi, koje obožavam. More je čisto, zelenkasto-plave boje, prosto mami da se u njemu okupate, pored njega na plaži odmorite i uživate na svom letovanju. Takođe je i ovde moguće iznajmljivanje ležaljki po principu: naručite dva pića i ležaljke su vaše tokom celog dana. To je, zapravo, slučaj i u većini kafića na grčkoj obali. Na mene je ostavio utisak i spomenik pored koga se svi slikaju, a koji se nalazi ka kraju glavne ulice, kod ulaska na plažu.

Na mestu Polihrono je nekada bilo podignuto mesto Neapoli u 7 veku pre n.e koje je uništeno pod naletima varvara u 6 veku. U 11 veku se podiže naselje Polihrono, čije ime znači “mnogo boja” zbog koloritnog cveća koje je tu raslo.

Duž čitave obale mesta se nalazi šetalište, koje se u večernjim satima zatvara za automobilski saobraćaj. Mesto je prepuno hotela, taverni, kafica, mini igraonica za decu, apoteka, supermarketa, zlatara, pekara,butika… Na svakom koraku se nalaze fast food restorani sa neizbežnom pitom giros, ali i tradicionalne taverne sa tipičnom grčkom kuhinjom i morskim spacijalitetima. Postoji nekoliko odlićnih pekara gde preoporučujemo mini kroasane sa čokoladom. Moglo bi se reći da je odlično uređeno i snabdeveno.

U avgustu je glavna sezona, tako da se ne preporučuje boravak u ovom periodu turistima koji ne vole gužvu na plaži i obližnjim tavernama.

Glavne ulice u Polihronu su popločane, sa mnoštvo palmi, maslinovog i limunovog drveća. Do obližnjeg Haniotija iz Polihrona treba 5 minuta lagane vožnje a do Kalitea oko 15 minuta gde se nalazi supermarket Lidl sa vrlo pristupačnim cenama.

Polihrono važi za jedno od najčistijih mesta u Grčkoj, a krase da čistoća mora, topla voda i malo krupniji pesak. Iako malo mesto, odatle se brzo stiže do svih plaža u okolini kao što su Sani resort, Kriopigi 2 i Kriopigi 4. Čista voda Polihrona idealna je za otkrivanje lepota podvodnog sveta i njegovih čudnih stvorenja, a iznajmljivanje opreme je vrlo jeftino.

Izleti u Polihronu:

  • krstarenje zalivom Toroneos (polazak je iz Pefkohorija)
  • šoping u Solunu i Waterland
  • mogućnost i obilazak Svete Gore za muškarce
  • krstarenje oko Svete Gore (polazak iz Uranopolisa)
  • obilazak Meteora
  • grčko veče

Događaji: Tradicionalni praznik presvete Bogorodice (8 septembar)

IZDVAJAMO: POLIHRONO LETOVANJE – TURISTIČKA AGENCIJA FORYOU

Polihrono se nalazi na istočnoj obali prvog prsta Halkidikija, na Kasandri. Poslednjih godina ovo mesto najviše posećuju turisti iz Srbije, Bugarske i Poljske. Od Soluna je udaljeno oko 100 km. Mene je u ovom mestu privukla duga peščana plaža, uz koju se prostire glavno šetalište pored koga su lepe vile. Plaža postepeno ulazi u more, tako da je, takođe, ovo letovalište pogodno za mališane. U ovom mestu postoji veliki broj kafića, restorana, taverni i malih prodavnica, ali svakako, ukoliko želite da pazarite u velikom supermarketu, u kome su cene znatno povoljnije, možete da prošetate ili da uzmete taxi  do supermarketa…

Review Overview

User Rating: 4.9 ( 1 votes)
x

Proverite i...

Najbolja ostrva Grčke za letovanje

Najbolja ostrva Grčke za letovanje

Najbolja ostrva Grčke za letovanje. Predstavljamo vam najbolja grčka ostrva za letovanje. Ovo je najbolje ...