KONTAKT
Home » Grčka 4 U » Posetite grčke festivale – II deo – Grčka 4 U

Posetite grčke festivale – II deo – Grčka 4 U

Ronilački/alpinistički festival na Kalimnosu

Krečnjačke litice koje se nadvijaju nad brojnim plažama grčkih ostrva su poznate ljubiteljima penjanja po stenama. Penjanje je ovde izazovno koliko i živopisno: popnite se na jednu od primorskih litica kako biste bili nagrađeni pogledom na tirkizno more i prelepa ostrva koja se protežu dokle pogled doseže.

Festival ronjenja, sa druge strane, proslavlja sport koji se sve više razvija u Grčkoj, uz seminare, sastanke i organizovane ekskurzije.

Mini maraton na Specesu

Ne uživate toliko u ležanju na plaži? Umesto toga možete da učestvujete u mini maratonu na ostrvu Speces i da trčite 5, 10 ili 25 km uživajući u spektakularnim rutama.

Ovo je verovatno jedan od najživopisnijih sportskih događaja na svetu jer učesnici, između ostalog, trče pored jedrilica u luci, kroz stari deo grada kao i kroz ruralno srce ostrva, ukoliko trčite na duže staze.

Međunarodni filmski festival u Solunu

Za mnoge reditelje Međunarodni filmski festival u Solunu je odskočna daska za uspešnu karijeru. Festival posebnu pažnju posvećuje novim talentima, tako da su brojni filmovi tek prvi ili drugi projekat nekog reditelja. On je odraz inovativnog pristupa kulturi ovog grčkog grada, a u pitanju je događaj koji postoji već više od 56 godina.

Oko 70.000 ljudi prisustvuje projekcijama širom grada i ovo je svakako fascinantan uvid u rastuću filmsku industriju Grčke.

Autentični atinski maraton

Prema drevnoj grčkoj mitologiji, nakon bitke kod Maratona glasnik je trčao do Atine kako bi se proširila vest o grčkoj pobedi nad Persijancima.

Današnji maraton slavi snagu i izdržljivost ovog originalnog poduhvata i sjajan je način da upoznate grčku prestonicu i njenu okolinu (ukoliko ste u dobroj kondiciji).

Trka počinje u gradiću Maraton, a završava se na čuvenom atinskom stadionu Panatinaiko.

Karneval u Nausi

U podnožju planine Vermion, gradić Nausa proslavlja svoju bogatu istoriju i običaje tokom godišnjeg karnevala. Plesne trupe i bendovi oživljavaju tradicionalnu kulturu koja zabavlja lokalno stanovništvo i turiste vekovima.

Tu su maskirani izvođači, bogati kostimi i prelepi cvetni ukrasi koji slede pravilo: što više, to bolje.

Svega dve radionice proizvode tradicionalne maske koje su napravljene od platna, pčelinjeg voska i konjske dlake, a često na vrhu imaju svilene turbane.

Ronilački/alpinistički festival na Kalimnosu Krečnjačke litice koje se nadvijaju nad brojnim plažama grčkih ostrva su poznate ljubiteljima penjanja po stenama. Penjanje je ovde izazovno koliko i živopisno: popnite se na jednu od primorskih litica kako biste bili nagrađeni pogledom na tirkizno more i prelepa ostrva koja se protežu dokle pogled doseže. Festival ronjenja, sa druge strane, proslavlja sport koji se sve više razvija u Grčkoj, uz seminare, sastanke i organizovane ekskurzije. Mini maraton na Specesu Ne uživate toliko u ležanju na plaži? Umesto toga možete da učestvujete u mini maratonu na ostrvu Speces i da trčite 5, 10 ili 25…

Review Overview

User Rating: 4.9 ( 1 votes)
x

Proverite i...

Najbolja ostrva Grčke za letovanje

Najbolja ostrva Grčke za letovanje

Najbolja ostrva Grčke za letovanje. Predstavljamo vam najbolja grčka ostrva za letovanje. Ovo je najbolje ...