KONTAKT
Home » Grčka 4 U » Sivota – plaže koje morate obići na letovanju
sivota letovanje

Sivota – plaže koje morate obići na letovanju

PISINA

Između tri ostrvceta koje okružuju Sivotu nalaze se brojne uvale sa prelepim plažama, a najpoznatija od tih plaža je svakako Pisina (na Grčkom Pisina znači bazen). Glavna karatkeristika ove plaže je kristalno čista voda.

Do nje se može jedino doći brodićem koji se može iznajmiti u luci po ceni od 50€ za ceo dan. Za brodić ne treba dozvola za uprvljanje ukoliko se nevozi više od 5 osoba ili brodom koji kruži ceo dan oko ostrva u okolini Sivote. Cena ovog brodića je 5 po osobi. On vas ostavlja neko vreme na ovoj plaži i posle nekog vremena dolazi po vas.

GALLIKOS MOLOS

Do plaže najlakše možete doći prateći stazu pored mora od male luke u Sivoti.

Plaža je uska, šljunkovita.

Na samoj plaži nalazi se mala taverna i dvorište u kom ima prirodnog hlada gde uz konzmaciju pića dobijate na korišćenje ležaljke i suncobran besplatno.

Cene su korektne i povoljne za svačiji džep.

PLAŽA ZERI

Plaža se nalazi iza plaže Gallikos Molos, plaže je šljunkovita, ime je dobila po tradicionalnog Turskoj taverni koja se nalazi na plaži.

Plaža je šljunkovita i sastoji se od dva dela. Iza plaže nalazi se Vodeni park sa par tobogana gde ulaz u sezoni košta oko 5 eura te je čini izuzetno atraktivnom.

Postoji i parking za putnička vozila bez nadoknade.

BELLA VRAKA

Prelepa plaža smeštena na malom ostrvu Mourtemeno.

Do plaže možete doći brodićem ili pešice gazeći plitku vodu.

Različiti ukusi su problem pa neki se oduševljavaju ovom plažom, a neki nisu očarani ostavljamo vam da sami presudite da li vam se svidja kada je posetite na licu mesta.

Svakako  interesantna plaža.

PLAŽA ZAVIA

Peščana plaža smeštena u maloj uvali, prepoznatljiva po kristačno čistoj vodi i prelepom ambijentu koji je okružuje.

Posebnu atrkciju ove plaže čine izvori pijaće vode koji se nalaze na samoj plaži samim tim je ovde more hladnije u odnosu na druge plaže u okolini Sivote.

U zaleđu plaže nalazi se bar gde možete potražiti osveženje i parking za vozila u hladovini borove šume.

PLAŽA MEGA AMOS

Najveća i najlepša plaža ove regije, plaža je  peščano šljunkovita sa odličnim uslovima za bavljenje sportovima na vodi.

Na plaži se nalaze taverne gde možete potražiti osveženje.

Ovu Plažu obožavaju uglavnom mladji turisti jer se organizuju žurke na njoj tokom letnjih meseci Jul-Avgust mesec.

Plaža ima i plavu zastavicu za čistoću i plaže i mora.

MIKRI AMOS

Veoma lepa plaža, srednje veličine, odmah posle plaže Mega Ammos, sa kristalno čistim morem i peskom, dosta maslina, u predivnom ambijentu.

Na samoj obali se nalazi manji bar, gde možete popiti kafu ili sok, koktel ili čak uživati u lepom i uskusnom obroku, plaža je organizovana sa ležaljkama i suncobranima, na pesku ali i na travnatoj površini iznad plaže, teren za odbojku…

Ima odličan prilaz i manji parking. U blizini ćete naići na sve pogodnosti i usluge koje su vam potrebne da biste proveli jedan prijatan dan. Definitivno je vredi posetiti zbog nezaboravnog pejzaža i čistog mora.

MEGA DRAFI BEACH

Nalazi se na 10 km od mesta Perdika.

Mala plaža podeljena brdom koje se spušta u more, peščano-šljunkovita sa okolnim rastinjem, predstavlja idealno mesto za relaksaciju i odmor.

Prilaz plaže je odličan, postavljene su ležaljke.

Plaža je lako dostupna kolima, a automobili se parkiraju sa obe strane magistralnog puta uzbrdo.

Postoji kantina sa osnovnim pićem i grickalicama.

KARVOUNO BEACH

Karvouno plaža je najbliža luci u mestu Sivota, udaljena je nekih 600 metara, na odličnoj lokaciji u bujnoj vegetaciji. Plaža je organizovana, sa ležaljkama i suncobranima koji se plaćaju komplet 5 eura, sa obližnjim restoranom i barom.

Restoran „Karvouno“ je rangiran kao broj 1 restoran u oblasti Tesprotije pa Vam obećava izvrsnu hranu u bilo koje doba dana. Ujutru možete doručkovati bogatu zakusku ili razne grickalice i sendviče, za ručak možete da se opredelite za salate i predjela, a za večeru možete da poručite specijalitet restorana – sveže ulovljena riba od lokalnih ribara.

Ne postoji ništa lepše od večere, uz sveže pripremljenu ribu i predivan zalazak sunca.

Plaža je predivna za malu decu jer je more plitko i izuzetno toplo pa deca mogu dugo boraviti u moru.

KARAVOSTASI BEACH

Široka i dugačka 2 km plaža sa kristalno čistim morem, mirnim ambijentom i divljim pejzažom, tavernom na jednom kraju, nalazi se u zalivu, nedaleko od luke. Karavostasi plaža, treća plaža u oblasti Perdike, udaljena je oko 16 km od mesta Sivota i 7 km od mesta Perdika. Zajedno sa susedno plažom Arillas čini jednu celinu.

Plaže su peščane, stim što je plaža Arillas znatno uža i manja od plaže Karavostasi. Mesto Perdika na obali Jonskog mora jedno je od najposećenijih turističkih destinacija regije Tesprotija. Perdika je dobila ime na osnovu svog izgleda iz vazduha koji podseća na golubicu u letu, ima oko tri hiljade stanovnika. Plaža je savršena za kupanje u čistom moru, uređena sa ležaljkama i suncobranima a njene očaravajuće fotografije se nalaze na svim poznatim turističkim vodičima u Grčkoj. Na severnom kraju, na samom brdu iznad plaže, na nekih 500 m, dominira hotel „Regina Mare hotel club“ i u tom delu je moguće koristiti neke od sportova na vodi (kanue…). Sa Karavostasi plaže se mogu videti grčka ostrva Paksos, Antipaksos i Krf, do kojih se trajektom ili feribotom stiže za samo četrdesetak minuta. Preporučujemo je porodicama sa decom. Idealna je za šetnju i zabavu i nalazi se u blizini drugih plaža koje mogu biti alternativna opcija za kratak boravak na njima.

AGHIA PARASKEVI BEACH

Zbog svoje jedinstvene lepote, prva plaža u oblasti Perdike, nalazi se na oko 5 km od Sivote i 9 km od mesta Perdika. Prilično je velika i organizovana sa ležaljkama i suncobranima, restoranom i kafićima. More je prilično toplo a sa njene obale se može videti predivan zalazak sunca iza ostrva Krf.

Najživopisnija plaža u okolini Perdike koja ima svoju crkvu, na vrhu brda, po kojoj je i dobila ime, sa malim ostrvom u blizini njene obale do kojeg se može doći plivanjem.

To je naseljeno ostrvo na kome je pre mnogo godina bila crkva. Voda nije duboka a u njenom sastavu je malo grublji pesak u kombinaciji sa šljunkom.

Lako je dostupna kolima.

DEI BEACH

Dei plaža se nalazi posle plaže Zeri na izlasku iz Sivote.

Voda je topla, plaža je šljunkovita sa sitnim kamenčićima, veoma mirna.

Iz „Sun bar“ kafea koji se nalazi na samoj plaži, u gustoj hladovini možete uživati u divnom pogledu na ostrvce Agios Nikolaos.

Neorganizovana plaža pa potrebne „sitnice“ morate poneti sa sobom.

 

Hotele i apartmane u Sivoti pogledajte ovde

PISINA Između tri ostrvceta koje okružuju Sivotu nalaze se brojne uvale sa prelepim plažama, a najpoznatija od tih plaža je svakako Pisina (na Grčkom Pisina znači bazen). Glavna karatkeristika ove plaže je kristalno čista voda. Do nje se može jedino doći brodićem koji se može iznajmiti u luci po ceni od 50€ za ceo dan. Za brodić ne treba dozvola za uprvljanje ukoliko se nevozi više od 5 osoba ili brodom koji kruži ceo dan oko ostrva u okolini Sivote. Cena ovog brodića je 5 po osobi. On vas ostavlja neko vreme na ovoj plaži i posle nekog vremena dolazi po vas. GALLIKOS MOLOS…

Review Overview

User Rating: 4.83 ( 2 votes)
x

Proverite i...

Najbolja ostrva Grčke za letovanje

Najbolja ostrva Grčke za letovanje

Najbolja ostrva Grčke za letovanje. Predstavljamo vam najbolja grčka ostrva za letovanje. Ovo je najbolje ...