KONTAKT
Home » Grčka 4 U » Skotina – prelepa plaža u podnožju Olimpa
Skotina beach

Skotina – prelepa plaža u podnožju Olimpa

Skotina je još jedna lepa i čista plaža u podnožju planine Olimp sa zlatnim peskom i beskrajno čistom vodom. Plaža je dobro uređena i osigurana sa spasiocom na plaži. Zbog toga se preporučuje porodicma sa malom decom. Ovde možete iznajmiti suncobrane sa ležaljkama. Blizu plaže se nalazi medjunarodni centar za omladinu “Olympus”, koji je jedan od najvećih na Balkanu. U centru se organizuju razni muzički i folklorni festivali mladih sa Balkana u letnjim mesecima.

Skotina je maleno mesto, udaljeno dvadesetak kilometara od Katerinija, pored autoputa Solun – Atina, koja ima 12 kuća za izdavanje od kojih se šest nalazi u prvom a šest u drugom redu, ima par taverni i kafića, dva marketa i još desetak kuća za izdavanje na putu koji vodi od autoputa do Skotine.

Takođe u mestu postoji i jedno veliko vojno odmaralište grčke vojske. Mesto je mirno, idealno za odmor, ima predivnu, čistu, plažu sa kristalno čistom vodom, nema gužve na plaži čak ni vikendom kada dodju grci iz Soluna i Larise.

Sve vile poseduju standardne studije i apartmane a vila Eleni, poseduje kafić u prizemlju kao i beach bar na plaži sa ležaljkama i suncobranima na kojima možete biti celoga dana. Naravno kao i svuda u Grčkoj, ležaljke i suncobrani se ne naplaćuju već je dovoljno da uzmete piće (npr. Nes kafa je 2 eura a frape je 2,5 eura). Klima je bila uključena u cenu.

Noću, osim talasa koji zapljuskuju plažu, drugi zvuk se ne čuje, što recimo u Leptokariji ne možete da doživite. Čak i usred podneva kada na plaži „prži“, da ne možete ići po pesku, u aparmanima je prijatno jer sa Olimpa pirka neki sveži povetarac koji super rashlađuje.

Plaža Skotina je idealno mesto na kojem gosti mogu da provedu lep dan u prirodi, s obzirom na savršen balans morske i planinske klime. Mesto je idealno za boravak porodica sa malom decom i za parove koji žele odmor u tišini i zelenilu.

Postoji mnogo barova i tavrni na plaži  i klubova za zabavu u okolini, a tu su i super marketi, pekare, internet kafe i druge radnje da zadovolje sve potrebe gostiju.

Pristup ovoj oblasti je veoma lak preko nacionalnog autoputa, samo jedan sat vožnje od Soluna, 20 minuta od mesta Katerini i 40 minuta od Larise. Lokacija mesta pruža priliku za posetu istorijskim i arheološkim mestima poput planine Olimp, prastarog Diona, zamka Platamonas, Vergina i Pella…

Udaljenosti

• Skotina – Atina – 414 km
• Skotina – Solun – 100 km
• Skotina – Makedonija Aerodrom – 106 km
• Skotina – Larisa – 65 km
• Skotina – Volos (Pilion) – 128 km
• Skotina – Meteori – 137 km
• Skotina – Vergina – 86 km
• Skotina – Katerini – 30 km
• Skotina – Platamonas – 5 km
• Skotina – Dion – 22 km

Skotina je još jedna lepa i čista plaža u podnožju planine Olimp sa zlatnim peskom i beskrajno čistom vodom. Plaža je dobro uređena i osigurana sa spasiocom na plaži. Zbog toga se preporučuje porodicma sa malom decom. Ovde možete iznajmiti suncobrane sa ležaljkama. Blizu plaže se nalazi medjunarodni centar za omladinu “Olympus”, koji je jedan od najvećih na Balkanu. U centru se organizuju razni muzički i folklorni festivali mladih sa Balkana u letnjim mesecima. Skotina je maleno mesto, udaljeno dvadesetak kilometara od Katerinija, pored autoputa Solun - Atina, koja ima 12 kuća za izdavanje od kojih se šest nalazi u…

Review Overview

User Rating: 3.42 ( 3 votes)
x

Proverite i...

Najbolja ostrva Grčke za letovanje

Najbolja ostrva Grčke za letovanje

Najbolja ostrva Grčke za letovanje. Predstavljamo vam najbolja grčka ostrva za letovanje. Ovo je najbolje ...