KONTAKT
Home » Grčka 4 U » Uranopolis – oaza mira
Uranopolis letovanje

Uranopolis – oaza mira

Na 120 km od Soluna nalazi se Uranopolis ili kako ga još zovu “nebeski grad“ je grad koji spaja Svetu Goru i ostatak kontinetalne  Grčke. Jedna od najbitnijih  karakteristika Uranopolisa je mir koji će pružiti odmor svim turistima.

Uranopolis letovanjeUranopolis se nalazi nadomak poznatih letovališta Nea Roda i Jerisos na trećem poluostrvu u rejonu Halkidikija.

Upravo zbog svoje udaljenosti od Soluna, odnosno od granice sa teritorijom koju zauzima Bivša Jugoslovenska Republika Makedonija, Uranopolis je naročito atraktivan za letovanje turista iz naše zemlje svih starosnih dobi, a posebno onih koji letuju sa mališanima, koji uz to nisu naročito željni noćnog provoda.

Letovanje Uranopolis

Ako vas zanima Uranopolis za letovanje, moramo da naglasimo da je u pitanju ne tako veliko letovalište, te da, iako postoje brojni kafići, grčke taverne i restorani, ne može se reći da se odlikuje baš naročito bogatim noćnim životom.

Upravo iz tih razloga se i preporučuje Uranopolis za letovanje najpre porodicama sa malom decom, odnosno svakome ko zaista ima želju da se odmori i ne zanimaju ga preterano noćni izlasci.

U ovom letovalištu ima i supermarketa, te prodavnica suvenira i ostale robe, ali budući da je u pitanju manje letovalište, cene mogu da budu i ne tako pristupačne. Iz tog razloga je preporuka otići u Solun, ako želite nešto više da kupujete i po povoljnijim cenama. Takođe, imate mogućnost i da odete u kupovinu u obližnje letovalište Nea Roda ili, pak da posetite Jerisos, koji se takođe nalazi u njegovoj blizini.

Plaže Uranopolis

 

Glavna plaža u mestu je lepo uređena, ali je velika prednost letovanja u Uranopolisu mnoštvo divljih plaža, koje se nalaze u njegovoj okolini.

Baš zato što se brojni turisti odlučuju da posete upravo njih, to čak ni u jeku turističke sezone na glavnoj plaži Uranopolisa nema nekih naročitih gužvi.

Utisci i iskustva

Uranopolis letovanjeMoramo da naglasimo da su utisci i iskustva turista koji su imali prilike da letuju u Uranopolisu pozitivni samo onda kada su svesni da idu u malo i nadasve mirno letovalište. Nažalost, ne može se izgubiti iz vida činjenica da se mnogi ljudi ne raspitaju dovoljno o mestu u kome žele da provedu svoj letnji odmor, a što vrlo često dovede do toga da njihovi utisci i iskustva i ne budu baš pozitivni.

Ovde moramo da navedemo i podatak da se mnogi turisti “žale” da u Uranopolisu ima dosta komaraca i meduza, pa čak i ježeva u vodi. Budući da je more u ovom mestu kristalno čisto, a da je plaža Uranopolisa ponosni nosilac “Plave zastave“ Evropske Unije, možda je bolje ne komentarisati ovakve žalbe.

POGLEDAJTE PONUDU AGENCIJE FORYOU ZA URANOPOLIS

Na 120 km od Soluna nalazi se Uranopolis ili kako ga još zovu ''nebeski grad'' je grad koji spaja Svetu Goru i ostatak kontinetalne  Grčke. Jedna od najbitnijih  karakteristika Uranopolisa je mir koji će pružiti odmor svim turistima. Uranopolis se nalazi nadomak poznatih letovališta Nea Roda i Jerisos na trećem poluostrvu u rejonu Halkidikija. Upravo zbog svoje udaljenosti od Soluna, odnosno od granice sa teritorijom koju zauzima Bivša Jugoslovenska Republika Makedonija, Uranopolis je naročito atraktivan za letovanje turista iz naše zemlje svih starosnih dobi, a posebno onih koji letuju sa mališanima, koji uz to nisu naročito željni noćnog provoda. Letovanje Uranopolis…

Review Overview

User Rating: 4.85 ( 1 votes)
x

Proverite i...

Najbolja ostrva Grčke za letovanje

Najbolja ostrva Grčke za letovanje

Najbolja ostrva Grčke za letovanje. Predstavljamo vam najbolja grčka ostrva za letovanje. Ovo je najbolje ...